Paradox pe piaţa muncii din România: Record de contracte, dar lipsă acută de specialiști
Ministrul Muncii, Simona...
China a anunţat marţi măsuri provizorii antidumping privind coniacul importat din Uniunea Europeană (UE), conform unui comunicat al Ministerului Comerţului de la Beijing, care în august anunţase că nu vor fi impuse tarife suplimentare, chiar dacă a descoperit că produsele sunt vândute în statul asiatic sub preţul pieţei, transmite Reuters.
Din 11 octombrie, importatorii vor trebui să furnizeze autorităţilor vamale ceea ce Ministerul Comerţului a descris ca "o garanţie corespunzătoare" când importă mărci importante de coniac originare din UE. Valoarea garanţiilor este între 34,8% şi 39% din valoarea importurilor.
Decizia vine după ce vineri Comisia Europeană a anunţat impunerea de tarife vamale suplimentare la importurile de vehicule electrice din China.
Investigaţia preliminară a arătat că vânzarea coniacului importat din Uniunea Europeană sub preţul de producţie ameninţă propriul sector al coniacului din China "cu pagube substanţiale", se arată în comunicatul Ministerului Comerţului de la Beijing.
Franţa este văzută ca ţinta măsurilor Chinei privind coniacul, deoarece a sprijinit impunerea de tarife vamale suplimentare la importurile de vehicule electrice chinezeşti. De asemenea, industria de coniac din Franţa este responsabilă pentru aproape toate importurile de coniac din UE ale Chinei, livrările ajungând la 1,7 miliarde de dolari, scrie Reuters.
Mărcile Hennessy şi Remy Martin sunt printre cele mai afectate, importatorii trebuind să plătească garanţii de 39% şi, respectiv, de 38,1%.
Marţi dimineaţă, acţiunile Pernod Ricard înregistrau un declin de 2,9% la Bursa de la Paris, în timp ce titlurile Remy Cointreau au scăzut cu 5%, iar LVMH, proprietarul Hennessy, înregistra un recul al acţiunilor de 4%
Companiile care au cooperat în cadrul investigaţiei Chinei trebui să plătească garanţii de 34,8%, iar cea mai scăzută este garanţia Martell, de 30,6%.
Comisia Europeană a anunţat că este dispusă să continue negocierea unei alternative, chiar şi după impunerea tarifelor suplimentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Muncii, Simona...
Investitorii au afișat un...
Daniela Dărăban, directorul executiv al Federației...
O măsură ce se va aplica în conformitate cu unordin al...
Ministrul Muncii, Simona...
BNR a comunicat cursul valutar...
Este concluzia unui sondaj Reuters realizat în rândul...
Anunțul a fost făcut marți de guvernul de la Kiev, citat...
Primul trimestru tocmai s-a...
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații...
Regina Maria, una dintre cele...
Au scăzut rezervele valutare...
Aurul a atins marți un nou...
Kremlinul a venit cu precizări...
Reuters a realizat o cronologie...
Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...
Norvegia revine pe radarul geopolitic european, pe...
Sebastian Burduja a ţinut să...
Uniunea Europeană se pregătește...
Turismul european spre SUA...
Prin Ordinul ANAF nr. 355/2024,...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Un document secret al...