Ministerul chinez al Comerțului a semnalat joi că va răspunde, dacă va fi nevoie, la măsurile luate de administrația Biden în încercarea de a restricționa investițiile americane în tehnologia avansată chineză, scrie CNBC.
Întrebat despre planurile secretarului american al Comerțului, Gina Raimondo, de a vizita China, purtătorul de cuvânt al ministerului a refuzat să confirme o dată, dar a declarat că cele două țări rămân în strânsă comunicare.
Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt Shu Jueting, Ministerul Comerțului din China s-a întâlnit cu reprezentații întreprinderilor din domeniul tehnologiei pentru a înțelege impactul acestei hotărâri propuse de guvernul american.
"Pe această bază, facem o evaluare cuprinzătoare a impactului ordinului executiv și vom lua contramăsurile necesare pe baza rezultatelor evaluării", a spus Shu.
Trezoreria chineză este responsabilă în principal de punerea în aplicare și, în prezent, de colectare a informațiilor pentru a elabora un proiect de reglementare în funcție de datele obținute de la companii.
Noua măsură, care ar trebui să fie pusă în aplicare anul viitor, vizează investițiile în semiconductori și microelectronică și în anumite capacități de inteligență artificială.
Biden a avertizat într-o declarație că anumite investiții americane pot contribui la "dezvoltarea de tehnologii și produse sensibile în țări care le dezvoltă pentru a contracara capacitățile Statelor Unite și ale aliaților".
După ce Joe Biden a promulgat o legea care să faciliteze investițiile în domeniul producției de semiconductori iar companiile din acest sector au promis să cheltuiască 231 de miliarde de dolari pentru a construi noi fabrici, americanii și-au dat seama că nu există experți pentru a face față cerinței de personal din acest domeniu.
Astfel, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), cel mai mare producător de cipuri din lume, a declarat că a fost nevoie să amâne producția la fabrica sa din Arizona, în valoare de 40 de miliarde de dolari, din cauza lipsei de muncitori în SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
utin cere negocieri directe cu...
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Grupaj de ştiri.
Tinerii germani şi-au pierdut...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...