China se pregătește să se răzbune pe SUA cu ajutorul Google
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ce anume intenționează China
Ce anume intenționează China
China s-ar putea răzbuna pe Statele Unite pentru Huawei cu ajutorul Google, susține agenția Reuter. Și explică: autoritățile de la Beijing amenință să demareze o anchetă antimonopol împotriva gigantului american.

Partea chineză suspectează că Google se folosește de poziția dominantă a sistemului său de operare Android în lupta împotriva concurenței. Potrivit Reuters, propunerea de declanșa o anchetă în privința Google a fost formulată încă din 2019 de nimeni altcineva decât gigantul tehnologiei chineze, Huawei. 

Interlocutorii Reuters au menționat că o decizie în acest sens ar putea fi luată în cursul aceste luni. Ea trebuie foarte bine cântărită, la fel și evenimentului consecințe datorită impactului asupra relațiilor dintre Bejing și Washington, și așa aflate la cote înalte de tensiune. 

Amenințarea cu o anchetă antimonopol în privința Google a venit după acuzațiile lansate de Statele Unite la adresa Huawei. Washington crede că această companie este mână în mână cu serviciile speciale chineze și urmărește utilizatorii. 

Citește și Pregătiți-vă! Epoca PETROLULUI se apropie de SFÂRȘIT

SUA au inclus deja Huawei pe lista neagră și au privat compania de posibilitatea de a livra pe piața americană tehnologii și component pentru desfășurarea rețelei G5. Huawei respinge acuzațiile pe care le consideră motivate politic și venind în contradicție cu principiile concurenței de piață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel