Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Ca să fie foarte clar: nu umblăm la veniturile cetăţenilor, nu creştem taxe, nu băgăm taxe, nu facem nimic din aceste strategii şi nici nu vom lua bani de la Fondul Monetar Internaţional. Ceea ce am făcut noi anul acesta este un lucru în premieră nu numai pentru România în 30 de ani de zile - să poţi să finanţezi un deficit de 8,6% din piaţa internaţională. Multe ţări din lumea asta nu pot să facă acest lucru. Uitaţi-vă la America Latină, uitaţi-vă că deja sunt ţări din Africa care astăzi dau default. Noi ştim să ne finanţăm şi am arătat că avem încrederea investitorilor", a afirmat Florin Cîţu.
Studiu. Romania are un decalaj IMENS al veniturilor dintre cei bogați și cei săraci
Ministrul Finanţelor a menţionat că respinge orice discuţie despre reducerea veniturilor populaţiei.
"Nicio taxă nu poate fi introdusă pe perioadă de criză. Suntem pe perioadă de criză - orice discuţie despre taxe sau reduceri de venituri este contra-productivă. Din contră, în acest moment ai nevoie să injectezi lichiditate în economie, nu să scoţi lichiditate din economie. Anul acesta veniturile, în perioadă de criză, au crescut cu 8,1% faţă de anul trecut. De asta ai nevoie ca să crească economia, ai nevoie de venituri mai mari. Nu mergem în direcţia greşită, nu vom face greşelile făcute de alţii în trecut. Iar cei care ne acuză pe noi de taxe, de creştere de taxa unică, au introdus taxe în ultimii ani. Noi am scos taxe, nu vom băga niciodată taxe în perioadă de criză", a adăugat Florin Cîţu.
Ministrul Finanţelor a precizat că doreşte să lase o rezervă financiară pentru Bugetul de Stat de anul viitor, astfel ca viitorul Guvern să poată acoperi situaţii neprevăzute precum cea provocată Guvernului actual de criza noului coronavirus.
"Vom arăta consolidare fiscală, pentru că anul acesta avem în buget cheltuieli de aproape 11 miliarde de lei care sunt cheltuieli pe care le faci doar o dată, legate de pandemie, şi care nu vor mai fi anul viitor. (...) Vom construi bugetul pe legislaţia în vigoare, dar discuţia despre bugetul viitor o va avea Guvernul viitor. Ce vreau eu să fac este să mă asigur că Bugetul de anul viitor va începe cu un buffer considerabil. E nevoie ca Guvernul viitor să aibă acest buffer, pentru că nu se ştie ce situaţie poate apărea şi anul viitor şi atunci mă asigur că există surse de finanţare alternative", a susţinut Florin Cîţu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...