Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
Proiectul modifică Statutul personalului silvic, în virtutea căruia persoanele care protejează pădurile, lacurile sau ariile naturale vor obține o serie de beneficii, printre care dreptul la locuință de serviciu, ajutor financiar pentru plata chiriei sau cinci salarii brute în ultima lună de activitate înainte de pensionare.
Conform aceluiași proiect legislativ, care trebuie promulgat de președintele țării pentru a intra în vigoare, pădurarii vor fi dotați și vor putea folosi armament de serviciu, letal sau neletal. ”Statutul special este conferit de portul de armă, de îndatoririle specifice în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi de riscurile meseriei, care îi pot afecta integritatea fizică şi viaţă”, se precizează în actul normativ.
De asemenea, pădurarii vor avea dreptul la locuință de serviciu sau indemnizație pentru plata chiriei. ”Personalul silvic care nu deţine locuinţă personală în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, poate beneficia de locuinţă de serviciu, de protocol sau de intervenţie, după caz. în cazul în care acest lucru nu este posibil, personalul silvic beneficiază de o indemnizaţie lunară neimpozabilă în cuantum de 30% din salariul mediu net pe economie”, se arată în textul proiectului.
Citește și 6 salarii compensatorii la pensionare și asistență medicală gratuită. Pentru cine
Pe de altă parte, personalul silvic pensionat la vârsta standard va beneficia de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator. În plus, în cazul în care angajații din acest sector de activitate își pierd total sau parţial, în timpul serviciului, capacitatea de muncă ca urmare a săvârşirii împotriva sa a unei infracţiuni contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii sau ca urmare a unei boli profesionale, primeşte pensie de invaliditate, în condiţiile legii.
Pe lângă această pensie, aceste persoane vor beneficia, în egală măsură, și de o gratificaţie egală cu de 10 ori salariul brut pe ultima lună de activitate, suportată de angajator. Personalul silvic beneficiază de asigurare de sănătate şi asigurare de risc de accidente suportată de angajator pe toată durata contractului de muncă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...