Cozi la ghișee. Mircea Coșea: A apărut categoria românilor care trăiesc din oferte
De ce, în primele zile ale...
În acest weekend, la două săptămâni de la publicarea filmului, un confident al lui Putin, omul de afaceri rus Arkadi Rotenberg, a declarat că este proprietarul acestui palat. Filmul a înregistrat deja peste 106 milioane de vizualizări pe YouTube.
Rotenberg, prieten din copilărie și fost partener de antrenamente de judo al lui Putin, susţine că a cumpărat construcţia acum doi ani. Afaceristul şi-a vândut în 2019 acţiunile la compania de stat Stroigazmontaj, specializată în construcţia de conducte de gaz, pe o sumă estimată de cotidianul economic RBC la circa 75 de miliarde de ruble (990 milioane de dolari). El este unul din magnaţii sancţionaţi de Statele Unite şi alte ţări occidentale după anexarea Crimeei de către Rusia, în martie 2014.
"Acum nu va mai fi secret, eu sunt beneficiarul", a afirmat Rotenberg într-o înregistrare video difuzată pe Telegram. "A fost o construcţie destul de complicată, au fost mulţi creditori şi am reuşit să devin beneficiar", a adăugat el, fără a da detalii despre achiziţie şi finanţarea acesteia.
FSB păzește ”Palatul lui Putin” de serviciile secrete ale NATO
Moscova atacă pe mai multe fronturi
O lege care obligă reţelele sociale să identifice şi să blocheze accesul la invitaţiile online de participare la demonstraţii neautorizate a intrat luni în vigoare în Rusia.
Conţinuturi despre terorism şi secrete de stat nu ar trebui nici ele să fie accesibile online, se mai menţionează în textul legislativ, relatează Agerpres, citând dpa.
Instrucţiunile despre producerea drogurilor, pornografia infantilă, încurajarea sinuciderii şi declaraţii care nu respectă constituţia Rusiei ar trebui de asemenea să fie blocate.
Autorităţile ruse s-au îndreptat împotriva reţelelor sociale în ultimele zile, după ce apelurile la proteste în sprijinul disidentului încarcerat Aleksei Navalnîi au fost vehiculate intens online.
De exemplu, Facebook, Twitter şi YouTube au fost nevoite să plătească amenzi. Navalnîi este cunoscut pentru că este activ în special în social media.
Recent, el a difuzat un film-anchetă intitulat "Un palat pentru Putin", în care apar dezvăluiri despre o presupusă reşedinţă de lux a preşedintelui rus la malul Mării Negre. Kremlinul neagă aceste informaţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
De ce, în primele zile ale...
O analiză Storia arată cum au...
În perioada 1.I – 30.XI.2024 s-au eliberat 33156...
Biden intensifică presiunea...
Zelenski și Sandu discută criza...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Mai multe celebrităţi au fost...
Dumitru Chisăliță, președinteșe...
La sfârșitul anului trecut, grupul francez Orano a...
Incendiile de vegetație din Los...
Astăzi venim cu o selecție de...
Donald Trump, președintele ales...
În mijlocul lansărilor...
Curs valutar BNR, 8 ianuarie.
Ultrahuman își propune să aducă...
Dar nu va renunța nici la programul de reducere a...
La Palatul Victoria s-a încheiar cu puțin timp în urmă...
Guvernanții au promis în 2024 că indemnizațiile se vor...
Samsung Display a uimit...
Comisia Europeană a respins miercuri acuzaţiile de...
Într-un discurs susținut luna...
Fie că este vorba despre Statele Unite sau Europa,...