Ciocniri la Bruxelles în timpul unei manifestații împotriva COVID-19 VIDEO

Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine s-au produs duminică la Bruxelles, în cadrul unei manifestaţii împotriva măsurilor anti-COVID, la care s-au adunat circa 8.000 de persoane, potrivit poliţiei, relatează AFP, care comunicase anterior că marşul de la Bruxelles începuse după-amiază într-o atmosferă de calm relativ.

Atunci când un grup de protestatari a început să arunce cu cutii metalice, să lanseze petarde şi focuri de artificii în direcţia forţelor de ordine, poliţiştii au reacţionat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene. În timp ce marşul îşi încheiase itinerariul, poliţia a cerut manifestanţilor să se disperseze, pentru a controla mai bine derapajele violente. Dispersarea manifestanţilor la Bruxelles continua duminică după-amiază.

Cu două săptămâni în urmă, poliţia, luată prin surprindere de amploarea mobilizării, nu a reuşit să prevină excesele. De această dată, poliţia a mobilizat mijloace importante. Denumită "Actul 2, Marş pentru libertate", manifestaţia de astăzi îşi propune să continue mobilizarea din 21 noiembrie, care a reunit 35.000 de persoane, potrivit poliţiei, în capitala belgiană.

Autospeciale dotate cu tunuri cu apă au fost mobilizate, în timp ce elicoptere au survolat zona. Unităţi ale poliţiei antirevoltă, cu scuturi şi căşti, au fost desfăşurate în jurul cartierului european din Bruxelles, unde se află instituţiile UE. Mai multe artere au fost blocate de bariere din sârmă ghimpată.

Youtube video image

Marşul antivacciniştilor începuse paşnic după-amiază, în pofida câtorva petarde şi rachete de semnalizare, sub supravegherea unui important dispozitiv de poliţie. Unii dintre manifestanţi au dansat pe muzică techno. Pe unele pancarte se putea citi "Vaccinuri-nu mersi!", "COVID=genocid organizat", "QR= svastică!". "Spunem nu vaccinării copiilor noştri!", au scandat un grup de femei.

Citește și Raed Arafat: Se introduce formularul de localizare a pasagerului. Află de când

Citește și OMICRON. Ministrul Rafila a făcut anunțul. Noile restricții decise de guvernanți

Manifestanţii au denunţat obligaţiile impuse populaţiei de la începutul pandemiei de COVID-19 pentru limitarea contaminărilor, cum ar fi permisul de sănătate obligatoriu pentru a accede în anumite locuri. Ei au criticat de asemenea modul în care mass-media a reflectat criza sanitară.

Mai multe oraşe din Europa s-au confruntat cu astfel de mobilizări, în special în Olanda şi Austria, în timp ce guvernele au înmulţit măsurile restrictive în ultimele săptămâni în faţa unui nou val de contaminare.

Astfel, Belgia a anunţat vineri închiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare pentru sărbătorile de Crăciun, devansând vacanţa cu o săptămână pentru a contracara extinderea epidemiei. De asemenea, a fost introdusă obligativitatea purtării măştii în clasă pentru copii începând de la şase ani. Discotecile au fost închise, iar populaţia este încurajată să-şi limiteze pe cât posibil contactele şi activităţile în interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel