Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
”De ce crește datoria publică. Pe scurt, pentru Marcel de la Buzău și pentru alți socialiști”, scrie fostul premier al României. Și adaugă: ”Pentru că ai CRESCUT deficitul bugetar, atât în 2022, cât și în 2023, tovarășe. Got it?”
Cîțul subliniază că, în 2021, ”guvernarea de dreapta a fost SINGURA guvernare care a REDUS deficitul bugetar în ultimii 9 ani”. Și detaliază pe puncte:
1. În 2018 și 2019, România a avut cel mai mare deficit bugetar din UE - guvernare socialistă. Comisia Europeană a arătat OFICIAL că deficitul bugetar pentru 2018 a fost manipulat.
2. În 2020 România a avut CEA MAI MICĂ creștere a deficitului bugetar din UE - guvernare de dreapta. Omenirea trecea prin cea mai mare criză globală din ultima sută de ani, iar în România erau alegeri locale și parlamentare. Totuși, guvernarea de dreapta a ținut cheltuielile sub control și am avut cea mai mică creștere a deficitului bugetar. Mai mult, deficitul bugetar din 2020 a fost mai mic decât cel din 2023.
3. În 2021 guvernarea de dreapta a REDUS deficitul bugetar pentru prima oară în ultimii 9 ani. Ia spune, tovarășe socialist, ce s-a întâmplat cu împrumuturile statului în acel an? Au SCĂZUT! Ai înțeles tovarășe cum merge treaba? Împrumuturile scad dacă scazi deficitul, subliniază Florin Cîțu în postarea lui și merge mai departe cu demonstrația.
4. În 2022 și 2023 a revenit guvernarea socialistă în România. Susținută la cel mai înalt nivel. Cine nu o susținea era eliminat. Rezultatul: deficitul bugetar a crescut în 2022 și 2023. În 2023 deficitul bugetar este mai mare decât cel din pandemie. Atât de mare este furtul din buget. Mai mult, România are din nou cea mai mare inflație din UE și se împrumută la cele mai mari dobânzi. Iar deficitul bugetar mai mare a dus la creșterea împrumuturilor. Economia s-a prăbușit. În 2021 economia creștea cu 6% pe an acum cu puțin peste 1%. Acum sunt sigur că până și tu, Marcel de la Buzău, înțelegi de ce cresc împrumuturile statului.
Marcele, te aștept oriunde și oricând, chiar și la televiziunile tale de casă. Ai curaj? Vrei să ajungi președinte și nu ai curaj să facem o dezbatere pe teme economice?”, își încheie Florin Cîțu postarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...