Ce este FNGCIMM? Cătălin Leonte: Un instrument ce permite reducerea prețului dobânzii
Cătălin Leonte, Director...
"Am vrut să aflăm de ce în momentul de faţă nu au pornit producţia, este clar că discuţiile sunt legate de competitivitatea produselor, care este strâns dependentă de preţul gazelor. Am promis că în funcţie de discuţiile tehnice pe care vom continua să le avem atât cu dumnealor, cât şi cu producătorii de gaz din ţara noastră - pentru că nu putem să luăm o măsură unilateral doar pentru un producător -, trebuie să vedem cum facem în aşa fel încât decizia pe care o vom lua să fie aplicată pentru toţi marii consumatori, atât de gaz, cât şi de energie", a afirmat Ciucă.
Prim-ministrul a spus că întrucât eventualele ajutoare de stat trebuie agreate cu Comisia Europeană, nu a putut oferi conducerii Azomureş niciun răspuns concret.
"Tocmai de aceea nu am putut să dăm astăzi un răspuns, pentru că instrumentul cel mai la îndemână pentru Guvern ar fi acordarea de ajutoare de stat. Doar că aceste ajutoare de stat trebuie agreate şi avizate împreună cu Comisia Europeană, iar până în momentul în care nu avem acest aspect clarificat, nu putem să promitem absolut nimic", a precizat Nicolae Ciucă.
Purtătorul de cuvânt al Azomureş, Ovidiu Maior, a menţionat că reprezentanţii combinatului au avut o discuţie detaliată cu premierul şi că dialogul va continua.
"Am avut astăzi o discuţie mai detaliată, în continuarea celor pe care le-am avut până acum cu ministerele care au legătură directă cu activitatea noastră. Un dialog care va continua şi care are ca obiectiv reluarea producţiei de îngrăşăminte pentru agricultura românească", a afirmat Ovidiu Maior.
Anul trecut, cel mai mare producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România, Azomureş, a funcţionat timp de două luni, după ce, la mijlocul lunii decembrie 2021, a decis oprirea instalaţiilor de pe platformă, din cauza preţului ridicat la energie.
Producţia anuală a Azomureş, în condiţii normale de funcţionare, este de 1,6 milioane de tone de îngrăşăminte, iar aproximativ 75% din această producţie era destinată fermelor româneşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cătălin Leonte, Director...
Ultimele date publicate de...
Ministrul Finanțelor, Tanczos...
Au fost înregistrate și creșteri importante.
Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...
Președintele Statele Unite...
Leul s-a menținut stabil față...
Un prim test are loc la Osaka.
Prețurile la cupru au scăzut...
Un studiu elaborat de...
Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...
Este vorba de politica monetară...
Republicanii din Congresul...
Damen Shipyards se confruntă cu...
Rompetrol repornește instalația...
În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...
Scade numărul firmelor intrate...
Cătălin Leonte, Director...
Salonul Imobiliar Bucureşti,...
Persoanele cu handicap nu vor...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Papa Francisc, reformatorul...
Acționarii au aprobat în AGA un...