COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Utilizatorii europeni vor avea astfel acces la claude.ai, versiunea web a asistentului AI, aplicația mobilă (pe dispozitivele Apple) și, la planul ”Claude Team” pentru mediul de afaceri, cu acces securizat la capacitățile diferitelor modele, cu 28 de euro pe lună pentru ficare angajat.
Un concurent al OpenAI – care a dezvăluit luni o nouă versiune de ChatGPT – Anthropic a prezentat Claude 3 în martie. Include trei modele de putere gradată, Haiku, Sonnet și Opus. „Opus este modelul nostru cel mai inteligent, cu cele mai bune performanțe de pe piață pentru sarcini foarte complexe”, a asigurat compania californiană.
Succesul ChatGPT de la sfârșitul anului 2022 a lansat revoluția AI generativă, ce permite mașinilor să înțeleagă și să producă text, imagini, sunet, linii de cod etc., la o simplă cerere în limbajul de zi cu zi. Fondată de foști angajați ai OpenAI, Anthropic încearcă să se distingă de concurenții săi punând în aplicare măsuri de protecție mai stricte pentru această tehnologie care entuziasmează și îngrijorează în același timp. Această abordare l-a făcut pe Claude mai puțin impresionant decât ChatGPT. Dar în martie, start-up-ul a simțit că a reușit să rezolve problema fără alte sacrificii.
Ce face Claude
„Opus arată limitele extreme a posibilităților inteligenței artificiale generative”, a spus compania, având în vedere „înțelegerea comparabilă cu cea a unei ființe umane”. Cu Claude 3, interfața permite utilizatorilor să furnizeze imagini și documente pentru interogările lor către model, dar nu produce încă imagini, spre deosebire de ChatGPT. „Claude oferă controlul utilizatorilor, oferindu-le oportunitatea de a crea, reproduce și îmbogăți cu ușurință ideile lor atât la locul de muncă, cât și în viața de zi cu zi”, a explicat Dario Amodei, patronul și cofondatorul Anthropic.
„Milioane de oameni din întreaga lume îl folosesc deja pe Claude pentru a dezvolta procese științifice, pentru a îmbunătăți serviciile pentru clienți sau pentru a-și îmbunătăți textele. Aștept cu nerăbdare să văd ce vor putea crea oamenii și întreprinderile europene datorită lui Claude”, a adăugat el.
Startup-ul din San Francisco a strâns cel puțin 7 miliarde de dolari din 2021, majoritatea în 2023, datorită investitorilor precum Google, Salesforce și în special Amazon.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...