Într-o postare pe Facebook, Clotilde Armand acuză operatorul de servicii de salubrizare că aruncă gunoi pe străzile curăţate de altă firmă.
"Hai să vă explic cum lucrează Mafia în ajunul Crăciunului. Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou şantajul şi de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie şi a decis din nou să lase gunoiul pe stradă. Eu n-am stat să mă milogesc de acest operator să-şi respecte contractul şi am început o acţiune de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare. Şi ce credeţi? Firma respectivă ridică gunoiul iar operatorul de servicii de salubrizare care nu-şi respectă contractul aruncă în urma lor alt gunoi. Cu alte cuvinte: acolo unde noi strângem vin alţii şi aruncă în urma noastră gunoiul. Au început să ameninţe şi muncitorii", a scris edilul, joi, pe Facebook.
Clotilde Armand a menţionat că nu este "deloc impresionată de aceste practici" şi că va depune la parchet plângeri penale împotriva prestatorului de servicii de salubrizare. "Apoi, voi înainta către Ministerul Mediului o plângere de ridicare a licenţei pentru prestatorul şantajist. De asemenea, am început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare cu acesta. Dacă Mafia gunoaielor a ales să ne distrugă acest Crăciun, eu le transmit că au ales foarte prost", a scris primarul Sectorului 1.
Citește și Iohannis, mesaj de Crăciun! Darul pe care-l putem face tuturor
Pe 27 noiembrie, Romprest anunţa că din iulie asigură "exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare", serviciul de salubrizare în folosul cetăţenilor din Sectorul 1, iar conducerea companiei a decis să limiteze temporar şi gradual activităţile. Romprest sublinia că acea limitare temporară de activitate nu va afecta colectarea deşeurilor menajere de la populaţie şi de la agenţii economici.
Clotilde Armand declara pe 10 decembrie că a solicitat Romprest refacturarea serviciilor prestate "pentru a intra în legalitate". Armand explica faptul că nu poate plăti nişte servicii prestate "doar pe hârtie", susţinând că facturile transmise de Romprest şi neachitate de autoritatea locală se ridicau la 94 de milioane de lei.
Pe 17 decembrie, Compania Romprest informa că organizează o acţiune de colectare a depozitelor de deşeuri necontrolate de pe domeniul public în Sectorul 1 al Capitalei, după ce a fost înregistrată o plată parţială pentru facturile restante depăşite de scadenţă, reprezentând doar 7% din totalul debitului restant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BCE spune că Europa are nevoie...
Furt de obiecte din tezaurul...
Trump și criptomonedele: Un...
Creştere a numărului de...
CIA a evaluat că pandemia de...
ANPIS - Agenţia Naţională...
Coiful de aur de la...
Grupaj de ştiri.
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Canalele de pe Telegram au publicat videoclipuri...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...