Jurnalul Oficial al UE a anunţat că taxele, care variază de la 30,4% la 48%, sunt provizorii, şi se vor aplica până când se va finaliza investigaţia, în aprilie. În acel moment, Executivul comunitar poate aplica timp de cinci ani taxe la importurile de produse extrudate din aluminiu.
În februarie, Comisia Europeană a demarat o investigaţie privind produsele extrudate din aluminiu, care se folosesc în transporturi, construcţii şi produse electronice, în urma unei plângeri formulate de Asociaţia Europeană a Aluminiului, printre ai cărei membri se află Norsk Hydro, Rio Tinto şi Alcoa.
Cîțu: Primăria Capitalei a avut bani, a bugetat subvenţia, dar nu a plătit-o
Autorităţile de la Beijing susţin că plângerea nu are temei.
Taxe între 30,4% şi 38,2% sunt impuse companiilor Guangdong Haomei New Materials Co Ltd, Guangdong King Metal Light Alloy Technology Co Ltd, Press Metal International Ltd, iar în cazul altor firme taxele ajung la 48%.
Decizia CE vine după ce săptămâna trecută secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, a anunţat că SUA impun noi taxe vamale la importurile de tablă din aluminiu din 18 ţări, în valoare de 1,96 miliarde de euro, în contextul în care autorităţile au stabilit că bunurile au fost vândute sub preţul de producţie.
Într-un interviu acordat Fox Business, Ross a explicat că decizia a fost luată în urma evaluării preliminare a Departamentul american al Comerţului privind vânzarea sub preţul de producţie, dar tarifele vamale au fost impuse imediat unor ţări ca Bahrain, Brazilia, Germania şi India. Sunt afectate de asemenea România, Croaţia, Egipt, Grecia, India, Indonezia, Italia, Oman, Serbia, Slovenia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Taiwan şi Turcia, a adăugat oficialul american.
Constatarea definitivă va fi anunţată de Comisia de Comerţ Internaţional a Statelor Unite în februarie 2021, a precizat Ross.
China nu se află pe listă, a informat secretarul american al Comerţului, întrucât SUA au impus deja tarife vamale la produsele din aluminiu importate din statul asiatic.
Decizia autorităţilor SUA vine după ce în 23 martie 2018 au intrat în vigoare tarife vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, iar începând cu data de 1 iunie au fost aplicate şi producătorilor din UE. Impunerea tarifelor a dus la închiderea efectivă a pieţei SUA şi la majorarea exporturilor către UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...