Commerzbank se pregătește să se retragă din Ungaria
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Își vinde operațiunile din Ungaria
Își vinde operațiunile din Ungaria
Grupul bancar german Commerzbank AG a demarat procesul de vânzare a operaţiunilor sale bancare din Ungaria, în contextul în care noul director general a demarat un plan de reducere a costurilor şi de ieşire de pe pieţele care nu sunt importante, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Divizia din Ungaria a grupului Commerzbank ar putea fi evaluată la aproximativ 100 de milioane de euro, au estimat sursele. Acestea au adăugat că grupul belgian KBC Group NV şi cel austriac Raiffeisen Bank International AG ar putea fi interesate de operaţiunile din Ungaria ale Commerzbank.

Sursele au precizat că deocamdată discuţiile sunt într-un stadiu preliminar dar operaţiunile Commerzbank din Ungaria au generat interesul unor competitori din Ungaria şi din străinătate. Luna trecută, OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Ungaria, a anunţat că analizează o posibilă preluare a operaţiunilor Commerzbank din ţara vecină.

Un reprezentant de la KBC Group NV a spus că grupul belgian este interesat de oportunităţile de achiziţii pe pieţele cheie, inclusiv în Ungaria, dar nu a dorit să facă comentarii cu privire la o anumită ţintă.

Citește și Suedia, despre MONEDA sa DIGITALĂ

La scurt timp după ce a fost numit la conducerea Commerzbank, la începutul acestui an, noul director general Manfred Knof a prezentat un plan pe patru ani destinat reducerii costurilor şi creşterii profitabilităţii. Banca germană a identificat 15 subsidiare din străinătate care ar putea fi închise sau vândute în cadrul planului, inclusiv în Brazilia, Belgia, Ungaria şi Luxemburg.

Potrivit rezultatelor publicate în raportul anual al grupului, operaţiunile din Ungaria ale Commerzbank au realizat anul trecut un profit net de 1,2 miliarde forinţi (patru milioane de dolari). Şi alte bănci europene, inclusiv giganţii Deutsche Bank AG şi HSBC Holdings Plc, au început să îşi vândă subsidiarele din locaţiile periferice în încercarea de a-şi consolida situaţia financiară şi a deveni entităţi mai profitabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel