Compania ce deține Zara, profit în cădere liberă pentru 2020
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
etailerul spaniol de modă, care operează 6.829 de magazine în întreaga lume, a declarat că vânzările totale din 2020 au scăzut cu 28% față de anul precedent, ajungând până la 20,4 miliarde de euro.
etailerul spaniol de modă, care operează 6.829 de magazine în întreaga lume, a declarat că vânzările totale din 2020 au scăzut cu 28% față de anul precedent, ajungând până la 20,4 miliarde de euro.
Profitul net al Inditex, compania care deține, printre altele, Zara și Massimo Dutti, a scăzut în 2020 cu 70%. Prăbușirea profitului companiei nu a putut fi stopată nici măcar de creșterea cu 77% a vânzărilor online.

Profitul net al Inditex a cunoscut în ultimul an o scădere mult mai pronunțată decât se aștepta, ajungând la 1,1 miliarde de euro. Măsurile restrictive la nivel global și cererea foarte scăzută, ambele cauzate de Covid-19, au dus la rezultate financiare pentru companie, care sunt mult sub așteptări, informează CNBC.

În trimestrul IV, profitul net scăzut cu 53%, până la 435 milioane de euro, compania având un volum de vânzări de 6,3 miliarde de euro. Cauzele au reprezentat-o reintroducerea restricțiilor privind cumpărăturile, fenomen întâlnit în toată Europa în preajma Crăciunului, au declarat reprezentanți ai companiei. Aproximativ 15% din magazinele sale din întreaga lume sunt încă închise din cauza restricțiilor COVID-19 chiar și la data de 8 martie, a declarat Inditex într-un comunicat.

Citește și: Industria mondială de cipuri, pusă la pământ de seceta istorică din Taiwan

O serie de analiști se așteptau la un profit net trimestrial de 602 milioane de euro, în timp ce prognoza profitului anual era de 1,3 miliarde de euro.

Retailerul spaniol de modă, care operează 6.829 de magazine în întreaga lume, a declarat că vânzările totale din 2020 au scăzut cu 28% față de anul precedent, ajungând până la 20,4 miliarde de euro. Se remarcă, în schimb, o creștere fără precedent de 77% a vânzărilor online, majorare care a compensat parțial efectele negative ale pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel