Compania SunPower dă afară oameni și închide sectoare de activitate
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Panouri solare / FOTO: Freepik
Panouri solare / FOTO: Freepik
SunPower a anunțat că intenționează să reducă locuri de muncă și să închidă unele linii de afaceri ca parte a unei restructurari de reducere a cheltuielilor.

Anunțul nu a trecut neobservat la bursă, unde acțiunile companiei au crescut cu 3,5%. O evoluție care vine la o zi după ce firma a recunoscut că a depistat o serie de inaxactități în rezultatele sale pentru exercițiul financiar 2022.

SunPower a declarat miercuri că își va reduce forța de muncă cu aproximativ 1.000 de oameni în următoarele zile și săptămâni, va reduce numărul de filiale și va închide vânzările de SunPower Direct.

Compania, care avea 4.710 de angajați cu normă întreagă în întreaga lume la 1 ianuarie 2023, anticipează plăți de circa 28 de milioane de dolari legate de indemnizații, rezilieri anticipate de contracte și de radierea anumitor firme. 

SunPower și-a justificat decizia prin redresarea mai lentă decât se aștepta a cererii pe toate piețele și a indicat că se îndreaptă către un model cu costuri fixe scăzute pentru a rezista mai bine la oscilațiile pieței.

Companiile care furnizează energie solară și soluții de stocare au văzut stocurile crescând și reforma contoarelor din California a afectat cererea. Reforma de contorizare a redus rata pe care clienții rezidențiali o primesc de la rețea, reducând, prin urmare, cererea de instalații solare.

Planurile de restructurare ale SunPower sunt de așteptat să fie finalizate până în al doilea trimestru.

Mișcările vizează simplificarea structurii companiei, ieșirea din zonele în care compania nu a reușit să mențină operațiuni profitabile și îmbunătățirea controalelor financiare, a declarat Tom Werner, directorul executiv al SunPower, într-o scrisoare adresată angajaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creşterea economică a SUA, sub estimări

 Creşterea economiei Statelor Unite, mai lentă decât...

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...


pixel