Companie românească intră în insolvență. O decizie surprinzătoare
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Cele mai multe firme şi PFA-uri intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti
Cele mai multe firme şi PFA-uri intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti
GoldPlast SA a fost înființată în anul 1991, ca societate cu capital integrat privat românesc, având ca obiectiv de activitate producerea și comercializarea ambalajelor din polietilena.  Preocuparea permanentă pentru înnoirea tehnologiilor de producție și realizarea unor produse de calitate au propulsat rapid firma GoldPlast printre principalii producători de ambalaje de polietilena din România .

Compania cu sediul în Topoloveni și condusă de acționari italieni, este furnizor de veselă din plastic în aproape 40 de țări, produsele firmei fiind folosite inclusiv în degustarea unor băuturi precum Dom Perignon, Jack Daniels, Bacardi, Aperol, Pepsi sau Heineken. Gold Plast Production a intrat surprinzător în insolvență, după ce, anul trecut, afacerile au depășit 106 milioane lei.

În 2006, Gold Plast număra, în România, aproximativ 30 de angajați, producea 10 tipuri de piese de veselă, iar principalii clienți erau Coop și Migros din Elveția. După mai bine de 10 ani, fabrica de 4.500 metri pătrați are 600 de angajați, produce 3.500 de tipuri de produse și are peste 10.000 de metri pătrați de depozit.

Pensia de urmaș. Schimbările prevăzute în Legea pensiilor

Producția de la Topoloveni, ajunge la 800 milioane de piese pe an, și este exportată în multe țări, cele mai importante fiind Italia (71%), Elveția (10%) și Franța (7%). Planurile companiei pentru următorii șase ani prevedeau extinderea și pe alte piețe, precum și creștere livrărilor pe piața românească.

Insolvența, cerută de companie, este argumentată de aceasta prin faptul că datoriile acumulate au depășit pragul de 40.000 lei și nu mai pot fi achitate.

"Debitorul a arătat că se află în stare de insolvență, datoriile acumulate până la promovarea prezentei cereri fiind peste pragul de 40.000 lei și se află în situația de a nu își mai putea achita datoriile", scrie în documentul, public, semnat de judecători pentru intrarea în insolvență.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel