Concediu suplimentar pentru aceste românce
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Statul vine în ajutorul acestor femei
Statul vine în ajutorul acestor femei
Salariatele care aleg fertilizarea in vitro primesc de la stat concediu suplimentar pentru efectuarea procedurilor medicale.

Concediul de odihnă suplimentar ce se acordă femeilor ce recurg la proceduri de fertilizare in vitro este prevăzut în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 26/2019  care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, iar prevederile ce vizează acest concediu suplimentar se aplică de la data publicării documentului.

Ordonanța de urgență a Guvernului spune că se acordă trei zile libere plătite salariatelor care urmează o procedură de fertilizare in vitro. Cele trei zile libere acordate angajatelor pentru urmarea unei proceduri de fertilizare in vitro se adaugă la numărul total de zile de concediu de care beneficiază anual respectivele salariate.

Practic, concediul anual de odihnă al unei salariate care urmează o procedură de fertilizare in vitro se prelungește cu trei zile. Concret, concediul de odihnă suplimentar se acordă astfel: salariata primește timp liber în ziua efectuării puncției ovariene și alte două zile libere începând din ziua efectuării procedurii complete.

Citește și:Veste bună pentru anumite salariate. Vor avea un concediu suplimentar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel