Pentru a acumula suficienți anticorpi împotriva virusurilor pe bază de ARN, precum SARS-CoV-2, organismului omului are nevoie de aproximativ trei săptămâni, fiind vorba însă doar despre o protecție temporară, de câteva luni, a explicat pentru publicația citată profesorul Eric Vivier.
”În teorie, lucrurile așa ar trebui să fie, numai că noul coronavirus oferă virusologilor și epidemiologilor tot felul de surprize”, a adăugat el, arătând că, deși ”există dovezi că imunitatea dobândită de persoanele care au făcut boala este destul de rezistentă, s-au înregistrat suficiente cazuri de revenire a simptomelor.
Eric Vivier este de părere că, după toate probabilitățile, virusul nu a dispărut în totalitate din organismul acelor pacienților vindecați, a adormit doar sau a devenit asimptomatic.
Citește și Noul coronavirus. Experții chinezi trag un nou semnal de alarmă
Pe de altă parte, spune expertul, încă nu este foarte clar ce anticorpi sunt cei mai eficienți în lupta împotriva noului coronavirus: anticorpii prelavați de la persoanelor care au suferit o formă ușoară a bolii sau de la cei care au ajuns la terapie intensivă. Având în vedere toate aceste incertitudini, experții nu cred că, în timp, sunt șanse să se formeze o imunitate colectivă, astfel încât pandemia să dispară de la sine.
Iată de ce, a concluzionat Archie Clements, profesor la Curtin University, din Perth, Australia, singura soluție reală rămâne, pentru moment, vaccinul. Experții afirmă că, în ceea ce privește tratamentele pe baz de plasmă, care se testează în prezent în multe țări, inclusiv în Statele Unite, Germania sau China, ele nu și-au demonstrat încă deplina eficiență. ”Este prematur să ne pronunțăm. Nu avem rezultate concludente”, a arătat Saad Omer, profesor la Yale School of Medicine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...