Ce taxe trebuie să plătească românii în 2025
O stare de panică tinde să se instaleze la nivelul...
AH-64 Apache și Ka-25 sunt deseori considerate cel mai bune elicoptere de atac din lume. Primul a efectuat primul său zbor în 1975. De atunci, el a suferit o serie întreagă de modificări. Cea mai nouă versiune este AH-64E. Ka-52 a apărut în 1997 ca succesor al elicopterului Ka-50, mai cunoscut drept ”Rechinul negru”.
Viteză
Viteza maximă dezvoltată de Ka-52 este de 350 kilometri pe oră. În plus, el poate urca la o altitudine de 5400 de metri, cu o autonomie de zbor de peste 1000 de kilometri. Concurentul american se poate lăuda cu o viteză de 300 kilometri pe oră, dar cu o capacitate de a se ridică la o înălțime de 6200 de metri și o rază de zbor de 500 kilometri.
Ka-52 are două axe cu trei palete care se învârt în direcții opuse. Acest lucru conferă aparatului rus o manevrabilitate sporită. Presa de la Moscova susține că elicopterul poate efecta o întoarcere de 90 de grade stând pe loc. Apache folosește un ax tradițional cu patru palete, dar și o elice pe coadă.
Armament
La bordul său, elicopterul rus transportă rachete antitanc Vihr și Ataka, rachete din clasa ”aer-sol” X-35ML și rachete cu calibru de 80 de milimetri C-8. Varianta Ka-52K mai este echipat cu rachete X-35, capabile să doboare ținte la o distanță de 120 kilometri. În plus, la bordul Ka-52 este instalată un tun de 30 de milimetri 2A42.
Apache poate fi înzestrat cu 16 rachete antitanc Hellfire și 76 de rachete de 70 de milimetri. De asemenea, elicopterul american de atac dispune de un tun de 30 de milimetri și 1200 de proiectile. Varianta modificată AH-64E are un foarte important ”as în mânecă” - drone. Grație lor, echipajul poate strânge date esențiale, poate filma și fotografia.
Concluzie
Business Insider consideră că elicopterul american Apache câștigă în fața aparatului rus Ka-52, dar la mică diferență. Problema este că mașina rusă are o extraordinar de mare putere de tragere. Și este mai manevrabil decât adversarul american. În același timp, elicopterul rus este echipt cu sistem de catapultare a piloților. În schimb, nu are dronele americanilor, de foarte mare ajutor în multe situații dificile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
O stare de panică tinde să se instaleze la nivelul...
Încearcă să negocieze un acord ce vizează 15 miliarde de...
Compania de date auto...
Startup-uri spațiale din...
Miniștrii Energiei din UE...
La numai o zi după ce Guvernul...
Creșterea prețurilor la energie...
Grupaj de știri.
Adrian Voican, vicepreședintele...
Banca Europeană de Investiții (BEI) aprobă finanțări de...
Patru senatori americani, doi...
Grupul MVM (Magyar Villamos Művek), a doua cea mai mare...
Adrian Voican, vicepreşedinte...
Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service...
Bursa de la Bucureşti a închis...
Nu există riscul ca o poluare...
Conform tradiției din SUA, noul...
Compania Helsing lansează...
SUA impune sancțiuni împotriva...
Revolut Bank UAB anunță că a...
Banca Națională a României a...
Bursa de la Bucureşti a deschis cu scăderi pe...
Ucraina acuză Rusia pentru un...
Un nou pas în era...