Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
Într-una dintre primele măsuri importante împotriva așa-numiților facilitatori, Marea Britanie a declarat că doi ciprioți au ajutat la protejarea averii miliardarilor față de înghețarea activelor, mutând fondurile acestora către membrii familiei și trusturi offshore. O listă suprapusă, dar nu identică, de sancțiuni din partea SUA a vizat alți membri ai rețelei cipriote, inclusiv un trust creat de Usmanov și de sora sa.
Demetris Ioannides a fost descris ca fiind cel care a creat structuri offshore "obscure" care i-au permis lui Abramovici să mute active în valoare de 760 de milioane de lire sterline înainte de a fi sancționat după invazia rusă în Ucraina. Christodoulos Vassiliades, un avocat al lui Usmanov, a fost, de asemenea, sancționat, a precizat Marea Britanie.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că SUA impune sancțiuni pentru peste 120 de persoane și entități din 20 de țări legate de invazia Rusiei în Ucraina. Alături de facilitatorii lui Usmanov, SUA au vizat persoane legate de Corporația de Stat pentru Energie Atomică din Rusia, sau Rosatom. Rusia se folosește de exporturile de energie "pentru a exercita presiuni politice și economice asupra clienților săi la nivel global", a declarat Blinken într-un comunicat.
"Statele Unite vor continua să ia măsuri împotriva Rusiei și a celor care îi susțin războiul din Ucraina, inclusiv prin implementarea în continuare a angajamentului G7 de a impune consecințe severe actorilor din țări terțe care susțin războiul Rusiei în Ucraina", a mai spus Blinken.
Printre țintele Departamentului de Stat și ale Departamentului Trezoreriei, selectate pentru contribuțiile la războiul Rusiei în Ucraina, se numără Vassiliades și cinci entități și o persoană cu legături cu Rosatom.
"Considerăm că sancțiunile adoptate de Marea Britanie împotriva USM și a acționarilor săi sunt nedrepte și nefondate", a declarat USM Group al lui Usmanov într-un comunicat. "Intenționăm să contestăm aceste restricții ca fiind ilegale".
Marea Britanie a sancționat, de asemenea, o serie de membri ai familiei despre care a spus că sunt folosiți ca intermediari pentru a ascunde activele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...