Andrei Caramitru: Vom fi loviți în următorii ani de trei lovituri mari de tot
Andrei Caramitru trage un...
Într-una dintre primele măsuri importante împotriva așa-numiților facilitatori, Marea Britanie a declarat că doi ciprioți au ajutat la protejarea averii miliardarilor față de înghețarea activelor, mutând fondurile acestora către membrii familiei și trusturi offshore. O listă suprapusă, dar nu identică, de sancțiuni din partea SUA a vizat alți membri ai rețelei cipriote, inclusiv un trust creat de Usmanov și de sora sa.
Demetris Ioannides a fost descris ca fiind cel care a creat structuri offshore "obscure" care i-au permis lui Abramovici să mute active în valoare de 760 de milioane de lire sterline înainte de a fi sancționat după invazia rusă în Ucraina. Christodoulos Vassiliades, un avocat al lui Usmanov, a fost, de asemenea, sancționat, a precizat Marea Britanie.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că SUA impune sancțiuni pentru peste 120 de persoane și entități din 20 de țări legate de invazia Rusiei în Ucraina. Alături de facilitatorii lui Usmanov, SUA au vizat persoane legate de Corporația de Stat pentru Energie Atomică din Rusia, sau Rosatom. Rusia se folosește de exporturile de energie "pentru a exercita presiuni politice și economice asupra clienților săi la nivel global", a declarat Blinken într-un comunicat.
"Statele Unite vor continua să ia măsuri împotriva Rusiei și a celor care îi susțin războiul din Ucraina, inclusiv prin implementarea în continuare a angajamentului G7 de a impune consecințe severe actorilor din țări terțe care susțin războiul Rusiei în Ucraina", a mai spus Blinken.
Printre țintele Departamentului de Stat și ale Departamentului Trezoreriei, selectate pentru contribuțiile la războiul Rusiei în Ucraina, se numără Vassiliades și cinci entități și o persoană cu legături cu Rosatom.
"Considerăm că sancțiunile adoptate de Marea Britanie împotriva USM și a acționarilor săi sunt nedrepte și nefondate", a declarat USM Group al lui Usmanov într-un comunicat. "Intenționăm să contestăm aceste restricții ca fiind ilegale".
Marea Britanie a sancționat, de asemenea, o serie de membri ai familiei despre care a spus că sunt folosiți ca intermediari pentru a ascunde activele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...
Consiliul Concurenţei...
Firmele cu afaceri peste 1...
Executivul condus de Ilie...
Piața imobiliară crește cu...
Ministerul Dezvoltării și...
România împrumută până la 5...
Organizaţia Ţărilor...
Un număr de 1,1 milioane de...
Suedia respinge categoric ideea...
Autoritatea Naţională pentru...
Deficitul balanţei comerciale...
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...
Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...
OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...
Trump impune noi tarife vamale...
Sub presiunea lui Donald...