”Procesele sunt încă foarte greoaie și dureroase. Știm bine că în acest proces intră și Monitorul Oficial, care anul trecut, prin toamnă, avea perioade de cinci-șase săptămâni până publica ceva. Nu înțelegem rostul și poate putem să inversăm procedura: să fie ASF-ul înaintea Monitorului. Sau, nu știu. Oricum, soluții care le găsesc specialiștii. Deci avem aceste probleme, pe care le cunoaște toată lumea și nu aș vrea să mai intru în detalii. Am văzut și materialul ARIR-ului, care vine cu soluții, pe care, bineînțeles ASF-ul și BVB-ul le vor analiza”, a declarat Constantin Sebeșanu la conferința organizată de DC News Media Group, din care fac parte, printre alte platforme, DCNews și DCBusiness.
”Cam asta ar fi așa, spus în două cuvinte. Dar cred că suntem pe drumul cel bun, suntem toți la masa dialogului și cred că este singura variantă în care putem crește rapid și mai eficient”, a puctat vorbitorul la evenimentul moderat de analistul DCBusiness Elena Cristian.
”Ca punct de închidere revin la partea de retail, pe care de multe ori am lăsat-o deoparte. Spunea și domnul Farmache că nu este cunoscut. Într-adevăr, nu este cunoscut și cred că trebuie să facem toți eforturi, să facem o campanie împreună care să meargă permanent. Am văzut Legea educației, dar nu am văzut nimic despre educația financiară în Legea educației. Ar trebui, prin urmare, să facem toți propuneri, astfel încât să reușim gradul de accesibilitate la bursă și de cunoștințe. Cred că acestea sunt direcțiile principale. Bineînțeles mai sunt multe detalii tehnice. Le cunoașteți, nu aș vrea să intru în detalii, dar cred că suntemm pe drumul cel bun”, a concluzionat Constantin Sebeșanu.
Citește și Constantin Sebeșanu: Râdem și plângem odată cu Bursa de Valori
CEO-ul Impact Developer & Contractor a spus că toată lumea vrea ca toate companiile viabile din România să se listeze pe bursa de la București.
Omul de afaceri a adus în discuție o afirmație a ministrului Claudiu Năsui care spunea că firmele nu se listează pe BVB din cauza lipsei de lichidități, afirmație despre care a afirmat că: ”Aici este povestea cu oul și găina, dacă ele nu se listează nu avem lichiditate. Cred că pasul trebuie făcut de la București, asta este opinia mea și ne-o dorim cu toții, alături de Hidroelectrica să vedem toate companiile care au mai rămas care sunt viabile să fie listate la Bursă”.
În privința ASF, Sebeșanu a spus că problema pe care o are compania sa este a aceeași și este vorba despre majorarea de capital: ”Nouă luni este ceva fabulos. În nouă luni pleacă banii, nu-i mai găsim. Patru luni este de asemeni mult! Noi și ARIR-ul cu mulți specialiști au stat în grupul de lucru au venit și cu soluții. Sunt convins că ASF-ul face eforturi pentru eficientizarea procesului. Avem probleme cu înregistrarea acționarilor deoarece există o perioadă, pe care noi o denumim gaură neagră, între momentul în care fac plata pentru acțiuni și momentul în care intră în posesia lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bitcoin continuă să surprindă...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...