”Sunt standarde românești încă în vigoare, dar care nu au fost revizuite și care fac referire la metode de încercare depășite, la produse și tehnologii care nu mai sunt de actualitate sau care intră în contradicție cu cerințele standardelor europene”, a spus directorul tehnic de la Viarom.
El a explicat că ”există și standarde românești identice cu standardele europene care prezintă informații contradictorii față de normativele în vigoare emise de CNAIR. Există, pe de o parte, o lispă de viziune în acest proces al standardizării și al normativelor aplicabile în România, dar și o lipsă de abilități din partea instituțiilor implicate de a comunica în mod corespunzător, pentru a ajunge la un punct comun”, a precizat el.
Citește și Vlad Vameșu (ARCA): Aceasta este realitatea dureroasă pe care vrem să o schimbăm
Standardele pe care le utilizăm noi în domeniul construcțiilor trebuie să fie cât mai simple și concise, astfel încât toți factorii implicați să nu aibă dificultăți în a le pune în aplicare, a subliniat Tudor Simion.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Programul Rabla Auto 2025 vine...
Investitorul american a tras un...
Donald Trump sărbătorește...
Dolarul a scăzut luni, în absența unor schimbări reale...
Un tur de orizont al pieței materiilor prime, pentru a...
Uniunea Europeană a adoptat noi...
Grupaj de ştiri.
Stare de urgenţă în Spania.
Luni, părţi din Spania şi...
Peste 50.000 turiști sunt...
Exporturile de gaze naturale...
Așa cum Elon Musk a lansat o...
ANAF lansează un nou program de...
Noutăţi de la Administraţia...
O întrerupere masivă a...
Moneda unică europeană și...
Comisia pentru muncă a...