Consumul de laptele de capră scade riscul de cancer la sân
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Laptele de capră are proprietăți extraordinare
Laptele de capră are proprietăți extraordinare
Laptele de capră este un panaceu care nu este suficient de mult promovat. La nivel mondial, din totalul producției de lapte, cel de capră este de numai 2% dar cei care îl consumă prezintă o incidență scăzută de alergii sau probleme digestive.

Două din marile calități ale laptelui de capră sunt că protejează împotriva cancerului la sân și protejează și inima.

In cadrul unui studiu, efectuat pe mai mult de 3500 de femei, cercetătorii au constata o scădere a riscului de cancer la sân cu până la 45% în rândul femeilor care au consumat mai mult lapte de capră. Riscul s-a diminuat chiar și cu 65% atunci cand cercetatorii au analizat datele femeilor care se aflau în faza de premenopauza.

Analiza sugerează că nivelul crescut de calciu din laptele de capră este motivul pentru scaderea riscului de cancer la san. Cresterea aportului de calciu a fost asociat cu o reducere a riscului de cancer la san cu pana la 50%.

Medicamentul minune. Protejează inima și costă puțin

Laptele de capră este o sursă bună de potasiu, un mineral esential pentru echilibrarea tensiunii arteriale si pentru sanatatea inimii. O cană de lapte de capră contine până la 500 mg de potasiu și doar 121,5 mg de sodiu. De aceea, laptele de capra poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale si protejeaza impotriva ateroscleorzei.

Rolul pozitiv al alimentelor bogate in potasiu in echilibrarea tensiunii arteriale a fost demonstrata intr-o serie de studii.

Cercetatorii au urmarit mai multe zeci de mii de barbati, timp de 4 ani, pentru a determina care sunt efectele dietei asupra tensiunii arteriale. Barbatii care au consumat alimente bogate in potasiu au avut un risc semnificativ mai mic de accident vascular cerebral.

O cana de lapte de capra ofera 14,5% din cantitatea zilnica recomandata de potasiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel