Contracte de 254 de milioane de euro în pactul de cooperare româno-bulgar
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Guvernul spaniol anunţă 3 miliarde de euro pentru sprijinirea gospodăriilor în contextul crizei energetice
Guvernul spaniol anunţă 3 miliarde de euro pentru sprijinirea gospodăriilor în contextul crizei energetice
Comitetul de monitorizare a cooperării transfrontaliere între România şi Bulgaria a evaluat progresele înregistrate de acest program în 2018, a anunţat miercuri Ministerul bulgar al Dezvoltării Regionale.

Comitetul a fost prezidată de Deniţa Nikolova, ministru pentru dezvoltare regională, care a apreciat ritmul implementării, vizibilitatea ridicată a programului în rândul beneficiarilor şi proiectele implementate în interesul populaţiei din regiunile vizate. Anul 2019 este considerat crucial pentru evaluarea progreselor şi pentru conturarea viziunii pentru următoarea perioadă 2021-20127.

Programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 dispune de un buget total de 258,8 milioane de euro pentru investiţii în proiecte de dezvoltare a regiunilor bulgare Vidin, Vraţa, Montana, Pleven, Veliko Târnovo, Ruse, Silistra şi Dobricn şi a judeţelor Constanţa, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Mehedinţi.

Până acum, în cadrul programului au fost încheiate 164 de contracte, în valoare totală de peste 254 de milioane de euro. Dintre acestea, 58 de proiecte au fost deja implementate.

Bulgaria mai face un pas pentru a scăpa de dependența de gaz rusesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel