Contract prenupțial. Ce trebuie să facă partenera unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Iubirea te rupe de lume, purtându-i pe cei loviți de săgeata lui Cupidon undeva departe de realitate? Dar, dar cu siguranță nu pe toți. În nici un caz pe cei care semnează contracte prenupțiale, gândite până la cel mai mic detaliu. Iar uneori, ele conție prevederi cu adevărat ciudate.

Unii își obligă jumătatea să nu iasă din casă o lungă perioadă, alții îi cer să renunțe la rolul, să citească mai multe cărți și să iasă mai des la aer curat.

Madonna și Guy Ritchie

Unele personalități preferă să nu se rezume doar la partea materială a lucrurilor, ci să se dezvolte spiritual. Cea mai de succes cântăreață din punct de vedere comercial s-a căsătorit cu regizorul britanic Guy Ritchie în decembrie 2000. În contractul încheiat cu acest prilej, perechea a precizat că soțul trebuie să studieze cabala, să lucreze la îmbogățirea sufletească și emoțională a renumitei interprete. Actorul s-a achitat de datorie timp de șapte ani, după care cei doi au divorțat.

Charlie Sheen și Denise Richards

Înainte de nunta cu renumitul actor din serialul ”Doi bărbați și jumătate”, Denise, cunoscuta din filmul Infanteria stelară, a insistat să fie semnat un contract prenupțial. Unde a adăugat un punct despre infidelitate. În cazul în care Charlie ar fi înșelat-o, ea primea patru milioane de dolari. Șoțul a călcat de nenumărate ori pe lângă și, într-adevăr, a respectat cele trecute în contract după divorțul din 2006. Totuși, foștii soți au rămas în cele mai bune relații.

Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones

După ce s-a despărțit de prima soție, Michael Douglas, deținător a două premii Oscar, a trebuit să plătească fostei sale partenere 45 de milioane de dolari. Înainte de a se căsători cu frumoasa Catherine Zeta-Jones, actorul și-a luat măsuri de precauție. Dar în contract, Zeta-Jones a adăugat ceva: dacă era înșelată, primea cinci milioane de dolari. Cei doi sunt împreună de 18 ani.

Angelina Jolie și Brad Pitt

Cele două vedete hollywoodiene au completat cel mai lung dintre toate contractele prenupțiale din istorie. În orice caz, așa se spune. Pe cele 101 de pagini, Pitt și Jolie au documentat toate eventualele situații neplăcute, probleme divergențe ce pot apărea de-a lungul căsătoriei. Separat, a fost întocmit un document referitor la educația copiilor în caz de divorț. La propunerea lui Brad, s-a precizat că, dacă mariajul se destramă, toți copiii rămân la Jolie. Așa s-a și întâmplat după ce, în 2016, cuplul, considerat unul dintre cele mai solide, s-a despărțit.

Russell Crowe și Danielle Spencer

Cei doi au fost căsătoriți 11 ani, din 2001 până în 2012. Conform contractului prenupțial, soția urma să primească suma de cinci milioane de dolari pentru fiecare copil născut pe durata mariajului. Au fost doi băieți, aduși pe lume la distanță de trei ani. Prin urmare, la despărțire, Danielle a primit 10 milioane de dolari, plus o vilă în valoare de 11 milioane de dolari.

Dustin Hoffman și Lisa Hottsegen

Nu este ușor să accepți meseria soțului care este un actor atrăgător. În schimb, te poți pune la adăpost de tot felul de întâmplări nedorite cu un contract prenupțial. Avocata Lisa Hottsegen așa a procedat: în contractul încheiat cu Dustin Hoffman, actor, producător și regizor, ea a precizat că soțul nu are voie să filmeze scene sexy și nici să se sărute cu partenerele pe platoul de filmare. În plus, soția a cerut ca Dustin să nu lipsească de acasă mai mult de două săptămâni, iar în timpul unor deplasări, să vină la soție în weekend. Începând din 1980, Dustin nu a încălcat nici unul dintre punctele contractelor, iar cei doi, care au patru copii, sunt și acum împreună.

Claudia Schiffer și Tim Jeffrey

Renumitul model Claudia Schiffer a decis ca, înainte de căsătorie, să detalieze, prin contract, nuanțele financiare ale relațiilor de familie. Ea a propus viitorului soț ca unul din puncte să consemneze angajamentul lui Tim de a nu pretinde la veniturile Claudiei. Jim s-a simțit jignit și a rupt logodna.

Mark Zuckerberg și Priscilla Chan

Fondatorul Facebook și pediatrul american au compus, la rândul lor, un contract prenupțial încă din 2010, deși s-au căsătorit în 2012. Pe lângă aspetele financiare, perechea a introdus și un punct romantic: ei s-au obligat ca, odată pe săptămână, să iasă la plimbare, singuri, fără altcineva. Nu, nu o ieșire de scurtă durată, ci ”minim 100 de minute petrecute împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel