Potrivit sursei citate, sunt cel puțin cinci mari corporații chineze care negociază activ cu exportatorii din Statele Unite un contract de mai multe miliarde de dolari pentru furnizarea de GNL, mai precis zeci de miliarde de dolari. Ce om de afaceri nu își dorește astfel de contracte
"Ne așteptăm ca aceste contracte, aflate în faza finală de elaborare, să fie semnate până la sfârșitul anului", a declarat pentru televiziunea citată unul dintre negociatorii de la Beijing. El a precizat că s-a mers la această decizie în special din cauza "crizei energetice globale și a prețurilor pe care le vedem acum. În momentul de față, livrările din Statele Unite de gaze naturale lichefiate sunt mult mai atractive”, a adăugat el.
Potrivit n-tv, dacă respectivele acorduri se vor concretiza, știind bine firea schimbătoare atât a chinezilor, dar și relațiile destul de ”delicate” dintre Washington și Beijing, acest lucru ar putea deveni o mare problemă pentru Europa, care se vede, astfel, privată de o sursă importantă de aprovizionare cu gaze naturale. În plus, gazul natural lichefiat american ar fi putut echilibra piața, provocând o scădere a prețurilor, care au atins culmi inimaginabile în urmă cu câteva luni.
Citește și Rusia se zgârcește. Gazele vin cu o condiție pentru Europa
Sezonul rece bate la ușă, iar depozitele subterane de gaze naturale din Europa nu sunt la capacitatea necesară. Este adevărat, combustibil există și, dacă este să dăm crezare diferiților oficiali, el poate asigura cererea pe timpul iernii. Necunoscuta în această ecuația rămâne vremea. Dacă vor fi temperaturile extrem de coborâte de anul trecut, atunci nu va fi bine. Mai ales dacă navele de transport al GPL vor continua să ia drumul Asiei.
În Asia unde China, potrivit n-tv, a depășit deja Japonia ca cel mai mare cumpărător de GNL din lume în acest an și ar putea să își consolideze poziția. "Toate companiile de stat sunt obligate să asigure o aprovizionare sigură. Indiferent de costuri", a precizat pentru postul TV citat alt negociato de la Beijing.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Comisia Europeană a redus la 1,4%, de la 3,3% anterior,...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Transelectrica transmite că...
Bitcoin scade sub $87,000 ceea...
Importul de lapte al României a crescut cu aproape 43%,...
România și Bulgaria conduc și...
Compania procuătoare de jucării Mattel a fost nevoită să...
"Am decis prelungirea termenului pentru aplicarea...
Ministrul Economiei, Radu...
Unul dintre cei mai importanți...
Membrii Asociaţiei CFA România au ales preşedintele şi...
Piața globală a criptomonedelor...
Germania a refuzat o livrare de...
New York va relua taxa de congestie de 9 dolari pentru...
Fii atent la tentativele de...
Banca Națională a calculat...
Comisia Europeană a decis, joi, să trimită România și...
A fost semnat un acord în acest...
Experții ING sunt de părere că...
Platforma bilete.infofer.ro...