Copacii căzuți peste mașini. Cine primește despăgubiri
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Asigurarea CASCO acopera astfel de pagube
Asigurarea CASCO acopera astfel de pagube
În ultimele zile, din cauza ploii înghețate, crengile copacilor dar și cablurile s-au îngreunat extrem de mult iar în unele cazuri, crengi, stâlpi sau chiar copaci s-au prăbușit peste autovehiculele parcate.

Reprezentanții Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), spun că cei care beneficiază de despăgubiri în astfel de cazuri sunt cei care au încheiată o asigurare CASCO, asigurare opțională la care nu toți șoferii apelează.

„Proprietarii autovehiculelor avariate de căderea accidentală a copacilor înghețați sau a blocurilor de gheață pot apela la asigurarea lor CASCO pentru a fi despăgubiți de companiile de asigurări. De regulă, polițele CASCO acoperă daunele produse de aceste riscuri”, scrie în comunicatul UNSAR.

Citește și: Ții mașina în curte? Riști să fii amendat cu o sumă uriașă

„De regulă, polițele CASCO pentru autovehicule acoperă riscurile de incendiu, trăsnet, explozie, furt, evenimente naturale, evenimente socio-politice și acte de vandalism, căderea de corpuri pe autovehicul, avarii produse în accidente rutiere prin coliziune cu alt autovehicul și avarii accidentale produse exclusiv autovehiculului. Însă pachetele de riscuri asigurate pot să difere de la o companie de asigurări la alta”, este explicat în comunicat.

Deci șoferii care au încheiate astfel de asigurări trebuie să le citească cu atenție și să verifice care sunt riscurile pentru care sunt asigurați.

În schimb, șoferii care au doar RCA, aceasta acoperă numai pagubele produse în urma accidentelor astfel că pentur asemenea situații nu sunt asigurați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel