Coronavirus. ANTICORPI la covid-19. NU este o veste bună
13 iul, 11:12, de  Simona Haiduc
Tot mai multe studii axate pe imunitate, respectiv pe rezistența anticorpilor dobândiți de persoanele care au făcut covid-19, boala provocată de noul coronavirus.
Este concluzia la care au ajuns experții germani
Este concluzia la care au ajuns experții germani

Iar principala concluzie care se desprinde este că, din păcate, nu toți cei care s-au vindecat au obținut și o imunitate suficient de puternică pentru a le asigura un scut puternic împotriva unei noi reinfectări. O altă chestiune care, la rândul ei, nu are încă o explicație clară și unanimă. 

În privința anticorpilor, medicii germani de la clinica Schwabing au stabilit, în urma analizelor de sânge prelevate de la primii pacienți externați după ce s-au făcut bine de covid-19, că la patru din două dintre aceștia numărul anticorpilor de neutralizare scade. 

Influența anticorpilor asupra unei imunități pe termen lung nu este, deocamdată, decât un subiect de manipulare, a declarat, în acest context, șeful secției de boli infecțioase de la clinica Schwabing, Klemens Wendtner. Odată ieșit din spital, nu înseamnă că ai scăpat de riscul de a te infecta din nou cu SARS-CoV-2, a insistat expertul german, citat de postul de televiziune ZDF. 

Citește și Avertisment. Noul coronavirus este deja cu 30% MAI CONTAGIOS

Cam același răspuns a fost formulat și de experții chinezi, care au atras atenția în legătură cu riscul de contaminare dacă boala decurge fără simptome, pentru că, conform altor studii internaționale, persoanele asimptomatice nu dobândesc anticorpi sau, dacă îi obțin, sunt prea slabi pentru a opri infectarea. 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hotelurile din România. Pierderi RECORD! Concedieri MASIVE

Hotelurile din România înregistrează rezultate negative...

Președintele Iohannis a anunțat cum va începe ȘCOALA VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că noul...

Prețul aurului. Adrian Câciu: Vor urma clipe grele

Prețul aurului, acest activ de refugiu preferat de...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro