Denumirea tehnică a vaccinului este ChAdOx1 nCoV-19, deoarece este făcută dintr-un virus numit ChAdOx1, o versiune slăbită și care nu se reproduce a virusului gripal (adenovirus).
Vaccinul a fost dezvoltat la Oxford Jenner Institute și este în prezent în proces de testare în Marea Britanie, unde peste 4.000 de participanți sunt deja înscriși la studiul clinic și este prevăzută înscrierea a încă 10.000 de voluntari.
Vaccinul utilizat în procesul de testare din Brazilia este același cu cel utilizat în Marea Britanie și Africa de Sud.
Vaccinul a fost făcut prin adăugarea de material genetic al unei glicoproteine care se găsește pe suprafața noului coronavirus, adică vârfurile care creează coroana virusului.
Covid-19. Rezultate promițătoare ale unui vaccin experimental
Acești vârfuri joacă un rol esențial în infectarea celulelor gazdă de către coronavirus.
Cercetătorii au arătat că anticorpii produși împotriva acestei proteine, după infecția naturală, sunt capabili să neutralizeze adică să distrugă virusul, rezultate obținute în urma testărilor în laborator.
Vaccinând voluntarii cu ChAdOx1 nCoV-19, oamenii de știință speră să facă organismul uman să recunoască și să dezvolte un răspuns imun (adică, să dezvolte anticorpi) la glicoproteina virusului SARS-CoV-2 și astfel să nu se mai îmbolnăvească, sau dacă se îmbolnăvesc să facă forme ușoare ale bolii.
Numeroase țări, inclusiv Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda și Statele Unite au încheiat acorduri cu producătorii de medicamente pentru a furniza milioane de doze de vaccinuri experimentale înainte de a fi autorizate. Politicienii britanici au spus dacă un vaccin dezvoltat în prezent de Universitatea Oxford și fabricat de AstraZeneca se dovedește că funcționează, britanicii vor fi în primii care în vor obține.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...