Elena Mateescu: Anul agricol 2024–2025, printre cei mai secetoși din ultimul secol
România riscă să încheie anul...
În cadrul Audienţei Generale de miercuri, Suveranul Pontif a denunţat că de multe ori societăţile prioritizează interesele economice în faţa celor sociale. "Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni sau de cei care se mişcă în economia reală. Se ascultă mai mult de companiile multinaţionale decât de mişcările sociale. Se ascultă mai mult de cei puternici decât de cei slabi", a denunţat papa.
Potrivit Papei, "pentru a ieşi cu bine din actuala criză, care este sanitară dar şi socială, politică şi economică", toţi membrii societăţii trebuie să-şi asume o parte din "responsabilitate", astfel încât să nu fie nimeni marginalizat, exclus sau ignorat. Sfântul părinte a lăudat faptul că în actuala criză a coronavirusului multe state au încercat, prin ”intervenții adecvate” să ajute "persoanele, familiile şi activităţile economice" care s-au aflat şi încă se află în dificultate".
Dar, potrivit lui, pentru a ieşi din criză trebuie să se acorde prioritate "principiului subsidiarităţii", şi colaborării constante dintre stat şi popor şi viceversa.A reamintit că în timpul izolării generale s-au născut gesturi spontane, precum aplauzele pentru medici ca semn de încurajare şi a cerut ca aceste aplauze să se îndrepte acum spre "fiecare membru al corpului social pentru contribuţia sa valoroasă, oricât de mică".
Citește și COVID-19. Nou record de îmbolnăviri în România
Criza sanitară provocată de COVID-19 poate fi oportunitatea de a clădi "un viitor în care dimensiunea locală şi globală să se îmbogăţească reciproc, unde frumuseţea şi splendoarea grupurilor mici să înflorească", în care să existe un mai mare angajament faţă de cei nevoiaşi", a subliniat papa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...