Coronavirus. Poșta Română explică ce se întâmplă cu pensiile
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Poșta Română va distribui în continuare corespondența și pensiile
Poșta Română va distribui în continuare corespondența și pensiile
Poşta Română asigură, prin Comitetul permanent de coordonare şi monitorizare constituit la nivelul companiei, echipament logistic personalului operaţional în vederea distribuirii corespondenţei şi tuturor prestaţiilor sociale, în special persoanelor aflate în carantină sau autoizolare, pentru respectarea măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu Covid-19.

Comitetul constituit la nivelul Poştei Române oferă personalului poştal echipamentul logistic necesar în situația actuală, astfel încât persoanele aflate în carantină sau autoizolare de către Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, să poată primi corespondenţa şi drepturile băneşti. Poşta Română a emis instrucţiuni privind tratarea corespondenţei şi a modului de distribuire a tuturor prestaţiilor sociale. Astfel, se asigură o permanentă informare a personalului operaţional cu toate recomandările primite din partea instituţiilor implicate.

În acest sens, a fost transmisă către reţeaua operaţională adresa Ministerul Sănătăţii nr. 260/06.03.2020, prin care se subliniază că persoanele aflate în izolare la domiciliu nu constituie un potenţial pericol de transmitere a bolii, întrucât acestea la momentul izolării sunt examinate şi testate negativ pentru COVID-19.

Pensionarii își vor primi banii. Coronavirusul nu este o piedică

Ce se întâmplă cu pensiile

Potrivit recomandărilor primite, „drepturile sociale pot fi livrate persoanelor în urma unor măsuri minime, dar necesare, de protecţie, cum ar fi păstrarea unei distanţe mai mari de 2 metri faţă de persoana izolată care urmează să îşi primească drepturile sociale. Astfel, factorii şi agenţii poştali vor folosi un echipament minim de protecţie constând în măşti, ochelari de protecţie, mănuşi şi un dezinfectant pentru mâini”. Operatorul naţional de servicii poştale a pus la dispoziţia salariaţilor echipamentul necesar pentru protecţie, în vederea diminuării riscului de contractare a COVID-19.

Poşta Română reiterează faptul că toate prestaţiile sociale vor ajunge la beneficiari conform termenelor stabilite cu partenerii de contract, distribuirea acestora nefiind, astfel, afectată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel