Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Aflat în faza a treia de testare, ultima înainte de omologare, vaccinul este unul dintre proiectele cele mai avansate dintre zecile de vaccinuri dezvoltate la nivel mondial. Testat pe zeci de mii de voluntari în Marea Britanie, Statele Unite, Brazilia și Africa de Sud, tratamentul este dezvoltat în parteneriat cu laboratorul britanic AstraZeneca, însărcinat cu producerea și distruirea a miliarde de doze dacă totul se va termina cu bine.
Spre deosebire de vaccinurile clasice, ce presupun injectarea unui virus în cantite suficientă pentru a provoca un răspuns imunitar fără a contamina pacientul, vaccinul celor de la Oxford nu folosește decât o parte din virus. A fost păstrată doar partea materialului genetic ce învață sistemul imunitar cum să fabrice proteina spike de pe suprafața coronavirusului.
Aceste ”instrucțiuni” au fost introduse în informația genetică a unui virus inofensiv pentru om, un adenorivirus de cimpanzeu, care provoacă o ușoară răceală la ruda noastră îndepărtată. În timp ce virusul modificat infectează celula umană, aceasta citește materialul genetic primit și produce proteina-S a SARS-CoV-2.
Citește și COVID. Bill Gates, previziune sumbră. Când și cum vom reveni la viața normală
”Putem confirma că instrucțiunile genetice conținute de vaccinul dezvoltat pe cât de rapid și sigur a fost posibil, sunt bine însușite în timp ce străpung celulele umane”, a comentat dr. David Mathews. ”Studiile efectuate arată un efect lăudabil: s-a produs cu mare precizie o cantitate importantă de proteine-S, iar acest lucru explică succesul vaccinului și capacitatea lui de a oferi un răspuns imunitar puternic”, a confirmat Sarah Gilbert.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...