Coronavirusul face și oameni fericiți. Studiu XTB România

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Sunt mulți care au căștigat foarte mult
Sunt mulți care au căștigat foarte mult
Răspândirea COVID-19 a generat o criză globală cu potenţiale efecte negative în marea majoritate a sectoarelor economice, dar există aspecte pozitive ale situaţiei, potrivit unei analize realizate de XTB România.

"Sesizăm oportunităţi imense de tranzacţionare pe pieţele bursiere datorită mişcărilor istorice. În cadrul XTB, spre exemplu, avem clienţi care au pierdut foarte mult, dar care au şi câştigat foarte mult în ultimele săptămâni. Apetitul pentru investiţii în România şi în lume a crescut atât de mult, încât în doar câteva zile XTB România a generat cât media lunară în termen de rulaje, depuneri şi conturi noi", se spune în comunicat.

Conform analizei, majoritatea companiilor cu activitate de birou implementează work from home pentru prima dată la nivel general. Practica se va putea menţine şi după ce trece criza, ceea ce va putea schimba pozitiv dinamica programului de lucru în viitor, diminuând supraaglomeraţia oraşului şi sporind productivitatea angajaţilor.

Compania menţionează că lucrul de acasă a determinat crearea unui nou indice pe Wall-street. Indicele "Stay at home" conţine 33 de companii care ar profita în urma faptului că toţi stăm acasă. În indice se regăseşte Netflix (care a câştigat deja 8%), Amazon (poţi vizualiza programe prin serviciul Amazon Prime Video), Facebook, Sonos (vând sisteme audio fără fir, prin wifi), acţiuni la companii de jocuri video, acţiuni de la "programe informatice" care te ajută să lucrezi de acasă şi să realizezi conferinţe online/teleconferinţe. Spre exemplu, Teladoc Health este o aplicaţie ce le permite pacienţilor să discute prin video cu medicii. Stay at Home urmăreşte performanţa: Activision Blizzard (dezvoltator de jocuri video), Alarm.com, Alibaba, Amazon, Atlassian, Blue Apron, Boingo Wireless Campbell Soup, Central Garden & Pet Co., Citrix Systems, Clorox, Diamond Eagle, eBay, Facebook, GrubHub (livrări mâncare), JD.com, Match, Netflix, New York Times, Nexstar Media, Okta, Peloton (echipamente de fitness pentru acasă), Purple Innovation, Shutterstock, Sirius XM, Slack, Sonos, Sturm Ruger & Co., Tencent Music, Yelp, Zillow, Zoom et Zynga.

Citește și Coronavirus: Cercetătorii spun că incubația durează 5 zile

XTB România susţine că traficul redus din marile oraşe precum Bucureşti ajută şi la conştientizarea beneficiilor unui aer curat. Astfel, potrivit sursei citate, sunt şanse ridicate să se observe, pe termen mediu, o creştere a preocupării pentru un mediu curat şi sustenablitate în business cu consecinţe pozitive asupra calităţii aerului, apei, dar şi produselor alimentare, băuturilor, produselor de îngrijire personală sau cosmeticelor.

"Nevoia accesului la servicii de sănătate şi educaţie de calitate va deveni o prioritate pentru consumatori şi, drept consecinţă, pentru companii şi, mai ales, autorităţile din statele cele mai afectate de această epidemie. Industria de IT obţine un impuls semnificativ de a dezvolta produse şi soluţii care să facă viaţă oamenilor mai uşoară, mai eficientă, mai sănătoasă, astfel determinând revoluţia tehnologică să capete imboldul de care avea nevoie pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare. Industria de telecomunicaţii este, de asemenea, una dintre marile câştigătoare întrucât nevoia oamenilor de Internet rapid, oriunde, oricând este acum mai mare că niciodată", se spune în comunicat.

De asemenea, laptopurile şi soluţiile şi sistemele de videoconferinţe au fost printre primele produse vândute la scară largă în marile capitale europene de când a început răspândirea virusului pe vechiul continent.

Companiile farmaceutice cu activitate în cercetare şi dezvoltare care au anunţat că intră în cursa găsirii unui tratament împotriva coronavirusului au obţinut injecţii masive de capital sau creşteri substanţiale ale acţiunilor la bursă, în vreme ce companiile de generice au înregistrat vânzări colosale că urmare a dezlănţuirii panicii.

Potrivit analizei, o criză globală ce afectează sănătatea are potenţialul de a genera efecte de-a dreptul revigorante la nivelul percepţiei tuturor oamenilor, aceştia începând să pună din nou un focus mai mare pe calitate în defavoarea cantităţii începând de la maşini şi continuând cu îmbrăcăminte, electrice şi electronice sau bunuri de larg consum. Progresul mai rapid în direcţiile favorabile majorităţii oamenilor ar putea fi observat în perioada ce urmează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel