Astăzi, 11 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţul Ialomiţa şi 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.
Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018 - 2020, 5 angajaţi, din cadrul unei case de pariuri, având funcţia referent statistician, ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.
Din cercetări, s-a stabilit că ulterior, aceştia ar fi declarat pariurile ca fiind câştigătoare, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 315.000 de lei.
În cursul acestei dimineţi, sunt puse în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară şi 26 de mandate de aducere, mai multe persoane fiind conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă informatică.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Compania a găsit peste 400 de aplicații problematice pentru telefoanele cu sisteme de operare atât Android cât și iOS.
Este vorba de aplicații precum jocuri și editoare foto care au păcălit utilizatorii să furnizeze a informații confidențiale.
Meta Platforms Inc. a anunțat că va notifica aproximativ 1 milion de utilizatori Facebook că este posibil ca datele de identificare ale conturilor lor să fi fost compromise din cauza unor probleme de securitate cu aplicațiile descărcate din magazinele de software ale Apple Inc. și Alphabet Inc.
Compania a anunțat vineri că a identificat în acest an peste 400 de aplicații Android și iOS malițioase care vizează utilizatorii de internet cu scopul de a le fura informațiile de autentificare. Meta a precizat că a informat atât Apple, cât și Google cu privire la această problemă, pentru a facilita eliminarea aplicațiilor.
Aplicațiile funcționau deghizându-se în editori de fotografii, jocuri mobile sau dispozitive de urmărire a stării de sănătate, a precizat Facebook.
Apple a declarat că 45 dintre cele 400 de aplicații problematice se aflau în App Store și au fost eliminate. Google a eliminat toate aplicațiile malițioase în cauză, a declarat un purtător de cuvânt.
"Infractorii cibernetici știu cât de populare sunt aceste tipuri de aplicații și vor folosi teme similare pentru a-i păcăli pe oameni și pentru a le fura conturile și informațiile", a declarat David Agranovich, director al departamentului Global Threat Disruption din cadrul Meta. "Dacă o aplicație promite ceva prea frumos pentru a fi adevărat, cum ar fi funcții inedite pentru o altă platformă sau un alt site de socializare, există șanse ca aceasta să aibă motive ascunse."
O înșelătorie tipică s-ar desfășura, de exemplu, atunci când un utilizator a încărcat o fotografie editată dintr-o aplicație malițioasă pe contul său de Facebook. Ar apărea o solicitare de autentificare falsă, care ar păcăli utilizatorul să furnizeze numele de utilizator și parola.
Meta a declarat că va împărtăși sfaturi cu potențialele victime despre cum pot evita să fie "re-compromise", învățând cum să identifice mai bine aplicațiile problematice care fură acreditări, fie că este vorba de Facebook sau de alte conturi. Activitatea malițioasă a avut loc în afara sistemelor Meta, a spus Agranovich, adăugând că nu toate cele 1 milion de persoane au avut neapărat parolele compromise.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bitcoin continuă să surprindă...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...