COVID-19. Americanii au aflat ceva absolut nou despre OMICRON
Autor: Simona Haiduc | 13 ian, 17:48
Poate fi una dintre explicații
Poate fi una dintre explicații
Așa ceva nu s-a mai spus despre Omicron. Este o ultimă descoperire a medicilor americani și care poate fi o veste atât bună, cât și proastă. Dar care impune dezvoltarea de noi sisteme, instrumente de testare. 

Concret, specialiștii americani au stabilit că, atunci când o persoană este infectată cu varianta omicron a coronavirusului, COVID-19 trece asimptomatic mult mai des decât în cazul altor tulpini. Această particularitate ar putea fi unul dintre motivele pentru care omicron s-a răspândit atât de rapid, cred cercetătorii. Concluziile lor au fost publicate pe medRxiv.

Cercetătorii, conduși de profesorul Lawrence Corey de la Universitatea Washington din Seattle, au studiat datele colectate la începutul lunii decembrie în Africa de Sud, în cadrul unui studiu clinic al vaccinului Moderna, în rândul a 300 de persoane, dintre care unele au fost infectate cu virusul imunodeficienței și luau antiretrovirale.

Aproximativ o treime dintre participanții la studiu au fost infectați cu coronavirusul, ceea ce le-a permis oamenilor de știință să afle, într-un mediu controlat, cât de des afectează varianta omicron persoanele cu imunitatea compromisă și cum se produce cel mai frecvent infecția. Pentru a face acest lucru, Corey și colegii săi au efectuat periodic teste PCR pe participanții la studiu și au monitorizat simptomele caracteristice ale COVID-19.

Ca urmare, oamenii de știință au identificat două caracteristici unice ale variantei Omicron: aproximativ 31% dintre voluntarii bolnavi aveau o infecție asimptomatică cu coronavirus, dar prezentau concentrații neobișnuit de mari de particule virale în organism.

G Ad:

Citește și Vaccinul Pfizer, ÎNVINS la puncte de alt ser! Este VERDICTUL experților sud-africani

Citește și Omicron ”se urcă la cap”! Ce simt pacienții infectați cu noua varianta

Observațiile anterioare la purtătorii de HIV și la persoanele sănătoase arată că varianta delta și alte versiuni ale virusului SARS-CoV-2 au provocat o infecție asimptomatică la numai 1-6% dintre pacienți, cu o prezență considerabil mai redusă de particule virale în organismul lor decât la sud-africanii infectați cu varianta omicron.

Corey și colegii săi cred că aceste rezultate pot explica de ce varianta Omicron se răspândește atât de rapid în întreaga lume. Acest lucru sugerează că trebuie dezvoltate cât mai curând posibil noi sisteme de testare și vaccinuri menite să combată noua variantă a SARS-CoV-2, au concluzionat cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro