Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Concret, specialiștii americani au stabilit că, atunci când o persoană este infectată cu varianta omicron a coronavirusului, COVID-19 trece asimptomatic mult mai des decât în cazul altor tulpini. Această particularitate ar putea fi unul dintre motivele pentru care omicron s-a răspândit atât de rapid, cred cercetătorii. Concluziile lor au fost publicate pe medRxiv.
Cercetătorii, conduși de profesorul Lawrence Corey de la Universitatea Washington din Seattle, au studiat datele colectate la începutul lunii decembrie în Africa de Sud, în cadrul unui studiu clinic al vaccinului Moderna, în rândul a 300 de persoane, dintre care unele au fost infectate cu virusul imunodeficienței și luau antiretrovirale.
Aproximativ o treime dintre participanții la studiu au fost infectați cu coronavirusul, ceea ce le-a permis oamenilor de știință să afle, într-un mediu controlat, cât de des afectează varianta omicron persoanele cu imunitatea compromisă și cum se produce cel mai frecvent infecția. Pentru a face acest lucru, Corey și colegii săi au efectuat periodic teste PCR pe participanții la studiu și au monitorizat simptomele caracteristice ale COVID-19.
Ca urmare, oamenii de știință au identificat două caracteristici unice ale variantei Omicron: aproximativ 31% dintre voluntarii bolnavi aveau o infecție asimptomatică cu coronavirus, dar prezentau concentrații neobișnuit de mari de particule virale în organism.
Citește și Vaccinul Pfizer, ÎNVINS la puncte de alt ser! Este VERDICTUL experților sud-africani
Citește și Omicron ”se urcă la cap”! Ce simt pacienții infectați cu noua varianta
Observațiile anterioare la purtătorii de HIV și la persoanele sănătoase arată că varianta delta și alte versiuni ale virusului SARS-CoV-2 au provocat o infecție asimptomatică la numai 1-6% dintre pacienți, cu o prezență considerabil mai redusă de particule virale în organismul lor decât la sud-africanii infectați cu varianta omicron.
Corey și colegii săi cred că aceste rezultate pot explica de ce varianta Omicron se răspândește atât de rapid în întreaga lume. Acest lucru sugerează că trebuie dezvoltate cât mai curând posibil noi sisteme de testare și vaccinuri menite să combată noua variantă a SARS-CoV-2, au concluzionat cercetătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...