Covid-19. Țara cu ZERO morți, iese din izolare. Secretul ei
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Reguli foarte stricte
Reguli foarte stricte
Cu toate că se află într-o zonă puternic afectatată de pandemia de covid-19, Vietnamul a înregistrat zero morți și mai puțin de 300 cazuri de contaminare confirmate. Un succes care este rezultatul măsurilor extrem de stricte de carantinare și de monitorizare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

Prin urmare, Vietnamul este pregătit să iasă treptat din izolare. Totuși, vor fi interzise adunările de masă, iar purtarea măștii și păstrarea distanței sociale rămân obligatorii. Începând de joi, și-au redeschis porțile o serie de magazine și centre comermciale, în special în marile orașe, precum Hanoi și Ho Chi Minh-Ville.

Cum a reușit Vietnamul să ținân în frâu pandemia? Acționând promp. De la detectarea primului caz de infectare, în ianuarie anul curent, au fost semnalate numai 267 de contaminări cu noul coronavirus. Nici un deces. De mai bine de 10 zile nu s-a mai înregistrat nici un caz de contaminare. Numărul persoanelor testate rămâne scăzut, un pic peste 180.000 la o popularție de 96 milioane de locuitori.

Încă din primele zile ale lunii februarie, Vietnamul a suspendat toate zborurile spre China și a închis frontiera terestră, lungă de 1300 de kilometri, cu marele vecin asiatic. După festivitățile dedicate Anului nou vietnamez, de la sfârșitul lunii ianuarie, școlile și grădinițele au rămas închise.

Citește și Covid-19: Țara în care faci pușcărie dacă nu porți mască

În plus, localitățile agricole au fost plasate în carantină. Prin urmare, peste 80.000 de persoane nu au mai avut voie să se deplaseze pe întreg teritoriul țării. ”Este principalul motiv pentru care ai eu reușit să mențină un număr mic de infecții”, a explicat Takeshi Kasai, director regional al OMS zona Pacificului occidental.

Neavând mijloacele necesare pentru lansara unei campanii de testare la scară largă, așa cum a procedat, spre exemplu, Coreea de Sud, autoritățile au mizat pe izolarea persoanelor infectate și pe o monitorizare severă a locuitorilor pentru a descuraja orice tentativă de a încălca regulile de restricții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel