Covid-19. Brăila. Cel mai mare angajator, FOCAR de infecție
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
A crescut numărului de cazuri
A crescut numărului de cazuri
Numărul salariaţilor confirmaţi cu COVID-19 la cel mai mare angajator din judeţul Brăila a ajuns la 63, potrivit informaţiilor furnizate vineri de Instituţia Prefectului.

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a lansat săptămâna aceasta un apel către salariaţii celui mai mare angajator din judeţ, o fabrică de componente auto cu 3.400 de angajaţi, să respecte măsurile de protecţie în timpul serviciului, dar şi pe mijloacele de transport în comun când vin sau pleacă de la muncă, altfel va fi obligat să dispună închiderea societăţii.

"La Yazaki avem astăzi 63 de cazuri. Au fost plasaţi în carantină toţi contacţii direcţi ai cazurilor confirmate conform anchetelor epidemiologice efectuate. Vreau să fac un apel în primul rând la angajaţi, la toţi cei care lucrează aici: fraţilor, apăraţi-vă locurile de muncă, până la urmă! Mai avem o săptămână şi întreaga fabrică intră în concediul de vară de două săptămâni. Dacă nu vă luaţi măsuri, dacă nu vă protejaţi cei care ştiţi că aţi intrat în contact cu cazuri pozitive, nu staţi acasă, nu anunţaţi Direcţia de Sănătate Publică, vom fi obligaţi să luăm măsura închiderii fabricii! Iar asta are impact economic, social. Nu ştiu, poate investitorul chiar va spune: 'Am plecat de la Brăila!' Riscul de la Yazaki nu este doar unul epidemiologic. Trebuie să ţinem cont de impactul economic al unei crize majore care apare acolo, de impactul social, pentru că vorbim de 3.400 de angajaţi, adică 3.400 de familii din tot judeţul. Nu ne permitem să facem treaba asta", a declarat Cătălin Boboc.

Prefectul a precizat că a făcut recomandări către conducerea societăţii să fie sancţionaţi toţi acei angajaţi care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, altfel riscă să fie închisă toată activitatea.

Citește și Brăila. 3400 de angajați în pericol să își piardă locul de muncă

"Vorbim despre foarte mulţi contacţi, pentru că este o fabrică foarte mare, lucrează foarte mulţi acolo. Ei vin de peste tot din judeţ, călătoresc cu acele mijloace de transport. De o săptămână, păstrăm legătura în continuu cu cei din conducerea Yazaki. Şi-au luat toate măsurile, ne-au asigurat că au dat măşti, viziere chiar fiecărui angajat. Vorbim despre o aglomerare de oameni care lucrează în două schimburi, motiv pentru care există un risc foarte mare. Am văzut în interiorul fabricii muncitori care mai aveau şi masca sub nas, mai aveau şi viziera ridicată. Acum, sincer, degeaba le ai, dacă nu le porţi. Noi am făcut un apel la cei din conducerea acestui angajator şi le-am spus că, până la urmă, trebuie să aplice şi sancţiuni în interiorul fabricii. Dacă nu vrei să sancţionezi doi-trei oameni care nu respectă aceste măsuri, rişti să-ţi închizi toată activitatea", a completat Boboc.

De la începutul pandemiei de coronavirus, la Brăila au fost înregistrate în total 546 cazuri, dintre care 195 sunt internate în prezent şi 17 sunt declarate decedate, respectiv 11 confirmate în Brăila, iar patru transferate din Galaţi, unul din Tulcea şi unul din Ialomiţa. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 45 de cazuri noi, jumătate dintre acestea fiind din focarul de la Yazaki. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...


pixel