Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Chiar dacă nu aveți reacții adverse la vaccinul COVID-19, este posibil ca acesta să vă protejeze în continuare, arată un nou raport liniștitor.
Multe persoane care primesc vaccinurile COVID cu ARNm de la Pfizer și Moderna au semnalat dureri de corp și oboseală care indică faptul că vaccinul declanșează reacția sistemului imunitar pentru a recunoaște și a lupta împotriva coronavirusului.
Dar ce se întâmplă dacă vă simțiți bine și nu aveți astfel de simptome
În noul studiu, cercetătorii au analizat 206 angajați ai spitalului Walter Reed National Military Medical Center pentru a detecta anticorpi împotriva coronavirusului înainte și după ce au primit cele două doze ale vaccinului Pfizer.
Angajații au primit vaccinurile între lunile decembrie 2020 și ianuarie 2021 și au fost urmăriți până în martie 2021 și li s-au efectuat analize de laborator în aprilie și mai.
La fel ca în studiile clinice, cel mai frecvent simptom raportat în rândul participanților la studiu a fost durerea de braț, cu rate de 91% după prima injecție și 82% după a doua.
După prima injecție, 42% dintre participanți au raportat că se simt obosiți sau slăbiți, iar 28% au raportat dureri de corp. După cea de-a doua injecție, 62% au raportat că se simt slabi sau obosiți, iar 52% au raportat dureri de corp, se arată în raport.
Femeile, mai tinere și cu o greutate mai mică au fost asociate cu efectele secundare mai puternice ale vaccinului.
O subtulpină a Omicron pune experții pe jar
Cu toate acestea, cercetătorii de la Uniformed Services University of the Health Sciences (USU) nu au găsit nicio legătură între prezența sau severitatea efectelor secundare și nivelul de anticorpi din sistemul imunitar al unei persoane la o lună după vaccinare, potrivit studiului publicat în numărul din ianuarie al revistei Open Forum Infectious Diseases.
Cercetătorii au explicat că vaccinurile pe bază de ARNm învață celulele organismului cum să producă o proteină sau o bucată de proteină care declanșează un răspuns imunitar în interiorul corpului.
"Constatările noastre sugerează că persoanele care primesc aceste vaccinuri pot fi liniștite că lipsa simptomelor post-vaccinare nu înseamnă că vaccinul nu funcționează așa cum a fost prevăzut", a declarat autorul studiului Si'Ana Coggins, cercetător în cadrul departamentului de microbiologie și imunologie al USU, într-un comunicat de presă al universității.
"Aceste rezultate sugerează, de asemenea, că ar putea fi posibilă proiectarea unor viitoare vaccinuri cu ARNm care să ofere răspunsuri robuste ale anticorpilor cu mai puține simptome legate de vaccin", a adăugat Coggins.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...