Bursele mondiale îngenunchiate! Starea economiei SUA îi pune pe jar pe investitori
Scăderi pe piețele...
În condiţiile în care preţul aurului a crescut deja cu 15% de la începutul anului, pe piaţa spot uncia de aur a urcat luni dimineaţă cu 0,7%, la 1.754,74 dolari, după ce atinsese cel mai ridicat nivel din 18 mai.
"Aversiunea generală faţă de risc ajută piaţa, vedem presiuni în creştere pe valutele expuse şi pe burse. Per ansamblu, aceste presiuni vin pe fondul temerilor privind extinderea pandemiei", a apreciat Michael McCarthy, analist şef la CMC Markets. Acesta a adăugat: "Pieţele sunt îngrijorate de perspectivele economice, ceea ce sprijină preţul aurului".
Indicatorul social de referință (ISR), nemodificat din 2008
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat duminică o creştere cu 183.020 a cazurilor de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record zilnic la nivel global. Bilanţul cazurilor globale de îmbolnăvire a ajuns la peste 8,7 milioane, iar cel al deceselor provocate de COVID-19 la cel puţin 461.000, potrivit unui raport zilnic al OMS.
Creşterea infecţiilor în SUA şi în alte regiuni a afectat speranţele pentru o redresare economică rapidă şi a redus apetitul investitorilor pentru activele riscante. De asemenea, tensiunile geopolitice sprijină creşterea preţului aurului, perceput ca o investiţie de refugiu în vremuri de incertitudini.
Şi uncia de argint a urcat luni dimineaţă cu 1,7%, la 17,91 de dolari, cel mai ridicat nivel din mai mult de o săptămână, în timp ce platina a crescut cu 1.6%, la 818,18 dolari.
Înainte de pandemia de COVID-19, majoritatea băncilor private recomandau clienţilor lor să păstreze doar o mică parte din avuţia lor sub formă de aur. În prezent, unii din aceşti consilieri direcţionează până la 10% din portofoliile clienţilor lor spre metalul galben, pe măsură ce stimulente introduse de băncile centrale au redus semnificativ randamentele la obligaţiunile guvernamentale. În aceste condiţii, să deţii aur este mai atractiv, chiar dacă deţinerea de aur nu aduce venit.
Datele publicate separat de Administraţia vamală din Elveţia arată că, în luna mai, această ţară a exportat 126,6 tone de aur, în valoare de aproximativ şapte miliarde de dolari, către SUA, de 15 ori mai mult decât a livrat pe întreg parcursul anului 2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Scăderi pe piețele...
Scădere semnificativă a...
Liderul de la Kremlin a...
Evoluția dolarului și influența...
Prăbușirea pieței cripto.
Analistul economic Cristian...
Ministerul Finanţelor a...
Preşedintele Statelor Unite a...
Atenție la termenele de...
Marele club de fotbal trece la...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Preşedintele rus a găzduit o...
Principalul producător cubanez...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...