Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Rezultatele, publicate în Nature Immunology, sunt un efort comun al grupului de imunologie Oxford COVID-19, condus de Unitatea de Imunologie Umană a Consiliului de Cercetări Medicale de la Institutul MRC Weatherall de Medicină Moleculară și de Institutul Oxford al Academiei Chineze de Științe Medicale de la Universitate din Oxford.
În timp ce cercetările au arătat că COVID-19 induce un răspuns la anticorpul celulelor B, a fost mai puțin clar dacă boala face ca sistemul imunitar să producă și celule T specifice virusului și dacă acestea sunt importante pentru recuperarea după infecția inițială și cât și protecție împotriva noilor infecții.
În timp ce anticorpii se prind și distrug agenții cauzatori de boli, cum ar fi virusurile și bacteriile, celulele T se prind de celulele bolnave din corp, cum ar fi celulele tumorale sau celulele infectate cu virusul. Celulele T ajută, de asemenea, la atragerea altor celule imune în zonă.
Îngrijorare. Primul caz de reinfectare cu SARS-CoV-2? Ce spun specialiștii
Profesorul principal al studiului, Tao Dong de la Unitatea de Imunologie Umană MRC, a spus: „Studiind răspunsul imun al celulelor T în profunzime, vom începe să construim o mai bună înțelegere a motivului pentru care unii indivizi dezvoltă boli mai ușoare și cum am putea fi capabili să prevenim sau tratarea infecțiilor”.
Celulele T pot fi, de asemenea, de mai lungă durată decât anticorpii și, prin urmare, ar putea oferi metode alternative pentru a diagnostica dacă cineva a avut o infecție COVID-19 după ce nivelurile de anticorpi au scăzut.
Celulele T sunt atrase de fragmente de proteine tumorale sau virale (numite epitopi) aflate pe suprafața celulelor bolnave, care atrag celulele T, acolo unde sunt necesare.
Coautorul studiului, profesorul Graham Ogg, director interimar al Unității de imunologie umană a Consiliului de cercetare medicală, a declarat că: „Am constatat că persoanele cu o formă de COVID-19 ușor au avut un model diferit de răspuns al celulelor T în comparație cu cei cu infecție mai severă; acest lucru ar putea ajuta să descoperim informații despre natura protecției imune”.
Covid-19. Vaccinul chinezilor are cele mai mari șanse. De ce
În timp ce echipa de cercetători consideră că un răspuns de celule T de calitate slabă ar putea contribui la persistența virală a SARS-CoV-2 și la mortalitatea crescută, pacienții recuperați cu forme ușoare, precum și severe, aveau încă celule T cu memoria COVDI-19 activă la două luni după infecție.
Doar un număr mic de celule T trebuie să aibă o memorie a infecției primare și se pot replica pentru a produce rapid un răspuns imun robust.
Echipa intenționează acum să investigheze cât durează memoria imunitară a celulelor T și dacă aceasta ar putea avea implicații pentru teste diagnostice și tratamente noi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...