Covid-19. Experți americani: Noul virus a devenit mai periculos
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford este testat pe oamenii din Brazilia
Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford este testat pe oamenii din Brazilia
Oare va avea cineva curiozitatea ca, la un moment dat, să contabilizeze câte studii s-au scris în cele mai bine de șase luni de la apariția noului coronavirus? Unele se bat cap în cap, altele se completează sau vin cu detalii noi. Un ultim astfel de raport, elaborat de experții americani, atrage atenția că SARS-CoV-2 a suferit mutații, devenind și mai contagios.

La capătul mai multe experimente menite să explice de ce noul virus a cauzat un număr atât de mare în Statele Unite și în America Latină, un grup de cercetători de la Scripps Research Institute, din Florida, a ajuns la concluzia că mutația denumită D614G ”afectează proteina ascuțită - structura din exteriorul virusului pe care o folosește pentru a pătrunde în celulele sănătoase”. 

Prin urmare, numărul acestor proteine-țepi de pe suprafața noului coronavirus crește, devenind mai stabil și, ca atare, mai periculos, pentru că intră în rapid în interiorul victimei sale, relatează CNN, cu referire la studiul publicat pe portalul BioRxiv. 

Hyeryun Choe, unul dintre oamenii de știință implicat în acest studiu a explicat ”că virusurile cu această mutații au fost mult mai contagioși decât cei care nu au prezentat respectiva mutație”. ”Undeva, la mijlocul lunii ianuarie s-au produs niște modificări care au permis virusului să dobândească o și mai mare forță de contaminare”, a adăugat colegul lui, William Haseltine. 

Citește și Coronavirus "ALARMĂ FALSĂ GLOBALĂ". Raport OFICIAL din Germania

În același timp însă, specialiștii au subliniat că ”mai este nevoie de studii suplimentare pentru a stabili dacă mutația s-a produs în timpul pandemiei”. Dacă supoziția lor se confirmă, va fi primul caz dovedit că mutația are importanță în evoluția pandemiei. 

Poate nu lipsită de importanță este, în acest context, afirmația academicianului rus Mihail Palțev, potrivit căruia noul coronavirus are capacitatea de a se modifica, astfel încât nu este exclus ca, la un moment dat, să dobândească forme mai agresive. Iată de ce, adăuga specialistul rus, nu se va reuși crearea unui virus universal. Omul de știință crede că mutațiile sunt rezultatul adaptării SARS-CoV-2 la noile condiții de imunitate obținută de persoanele care au avut covid-19. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel