Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
„Echipa a constatat că varianta delta a fost de 5,7 ori mai puțin sensibilă la probele de sânge prelevate de la pacienții infectați cu virusului SARS-CoV-2 și de opt ori mai rezistentă la probele luate de la cei infectați cu tulpina alfa. Cu alte cuvinte, pentru a bloca versiunea delta a coronavirusului, o persoană vaccinate are nevoie de opt mai mulți anticorpi", au spus experții.
Pentru a testa imunitatea la tulpina delta a coronavirusului, experții au colectat sânge de la angajați din domeniul sănătății care au avut deja COVID-19 sau au fost vaccinați cu AstraZeneca sau Pfizer. Potrivit profesorului Ravi Gupta de la Universitatea din Cambridge, tulpina delta a infecției cu coronavirus se înmulțește și se răspândește mai bine printre oameni, comparativ cu alte mutații comune ale virusului.
Anticorpii produși după infecția cu alte tulpini sau după vaccinare nu sunt capabili să protejeze 100% o persoană care a contractat tulpina delta. „Acești factori au contribuit probabil la valul epidemiei din India în primul trimestru al anului 2021, unde până la jumătate dintre cazurile de infecții au apărut în rândul persoanelor care au fusesrră infectate cu variantele anterioare ale virusului”, a spus Gupta.
Pe de altă parte, un studiu britanic arată că, pe lângă protecția împotriva formelor grave, vaccinarea reduce, de asemenea, considerabil probabilitatea de a dezvolta covid-lung.
Citește și ASPIRINA, efect fantastic. Un studiu revoluționar, fără legătură cu pandemia
Vaccinarea și-a demonstrat deja eficacitatea împotriva formelor severe și a redus numărul de decese cauzate de Covid-19, dar în acest moment nu se știa încă dacă vaccinul protejează și împotriva celeilalte consecințe potențial grave ale infecției - așa numitul covid-lung.
Impactul acestei forme a bolii ar putea fi dezastruos din cauza problemelor pe care le provoacă pe termen lung și a frecvenței sale relativ ridicate. Deoarece, deși se știe puțin despre această boală și despre numărul de persoane afectate, se estimează că aproximativ unul din trei pacienți vor avea în continuare simptome la șase săptămâni după infectarea cu coronavirus.
Studiul britanic publicat în prestigioasa revistă The Lanset Infectious Diseases vine să răspundă la această întrebare: într-adevăr, vaccinul asigură protecție și împotriva covid-lung.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...