COVID-19. Franța în alertă din cauza variantei congoleze
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Varianta congoleză creează îngrijorare
Varianta congoleză creează îngrijorare
Depistată pentru prima dată în Republica Congo, această nouă variantă este deja prezentă în cel puțin două regiuni din Franța. Acesta prezintă mutații neobișnuite.

Iată ce trebuie să știți

Varianta B.1.640 a fost detectată prin secvențiere genomică pentru prima dată în Republica Congo. La sfârșitul lunii septembrie, a fost identificat un cluster într-o familie din Franța, a cărei membri se întorseseră din această țară. Mai multe cazuri din Bretania și alte câteva cazuri din regiunea de sud a Franței au fost identificate ca fiind legate de acest grup, notează Science et Vie.

O variantă cu mutații neobișnuite

Varianta B.1.640 are un profil genomic singular, cu câteva mutații particulare.

Una dintre acestea este o deleție (dispariței) localizată în domeniul N-terminal al virusului, o țintă majoră a anticorpilor neutralizanți. Eliminarea domeniului "137-145Del" ar putea reduce neutralizarea virusului de către anticorpii post-infecțioși sau post-vaccinali. Impactul acestei deleții mari în domeniul N-terminal rămâne să fie evaluat.

Varianta congoleză are, de asemenea, mutația N501Y, care se găsește și în variantele Alpha, Beta și Gamma. Se știe că aceasta din urmă induce o transmisibilitate crescută a virusului.

Tulpina indiană. Noi simptome ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE

Impactul combinației de mutații și deleții din B.1.640 nu a fost încă descris. Cu toate acestea, răspândirea acestei variante este monitorizată îndeaproape în Franța și în străinătate.

La nivel mondial, 24 de secvențe genomice corespund profilului de mutație B.1.640 (la data de 12 noiembrie 2021).

Tulpina indiană Delta a COVID-19 este varianta dominantă la nivel global, declara în vară, Soumya Swaminathan, cercetător șef al OMS. 

Varianta indiană s-a răspândit în peste 80 de țări și continuă să genereze mutații pe măsură ce se răspândește pe tot globul, au mai spus reprezentanții OMS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel