COVID-19. Germania sună alarma. Explozie de cazuri
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Un nou val de Covid-19 a cuprins China
Un nou val de Covid-19 a cuprins China
Rata de infectare cu coronavirus în Germania a atins luni un nou record pentru a treia zi consecutiv, iar această nouă creștere l-a determinat pe cel mai înalt oficial de sănătate al țării să lanseze un avertisment sumbru. 

Cazurile de Covid-19 au urcat la 1.543 la 100.000 de persoane în șapte zile, continuând creșterea constantă de la începutul lunii martie, potrivit datelor institutului de sănătate publică din Germania. 

Epidemia dă semne că se va agrava și că va provoca "multe decese", a declarat duminică ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, într-un mesaj pe Twitter. El i-a îndemnat pe restanțierii la vaccinuri să își facă urgent vaccinurile Covid.

Cea mai mare economie a Europei a început să reducă restricțiile impuse în pandemie la jumătatea lunii februarie, după vârful anterior, iar majoritatea restricțiilor rămase urmează să expire duminică, scrie presa gerrnană. Țara nu a înregistrat o scădere abruptă a transmiterii care a avut loc în alte țări, cum ar fi Marea Britanie și SUA, iar decesele zilnice cauzate de virus se situează încă în jurul a 250-300 de persoane.

Creșterea numărului de infecții este cauzată în parte răspândirii subvariantei BA.2, care este și mai infecțioasă, a tulpinii Omicron, și care reprezintă în prezent aproximativ jumătate din cazurile de Covid în Germania. 

Omicron bagă în lockdown un oraș cu 9 milioane de locuitori din China

Aproximativ 2,7 milioane de germani în vârstă de 60 de ani și peste nu au fost vaccinați, ceea ce îi expune unui risc mai mare de a se îmbolnăvi grav.

Între timp, războiul din Ucraina a distras atenția publicului de la pandemie, iar ratele de contagiune au crescut din nou în Europa. Incidența a urcat la aproape 2.770 în Olanda și Austria și la peste 2.000 în Elveția. În Marea Britanie, rata este puțin sub 580, în timp ce în Franța este de 616, iar în Italia de 505.

Lauterbach a declarat că Germania se confruntă cu o situație critică, chiar dacă mulți par să creadă că pandemia s-a încheiat efectiv și evită măsuri de precauție precum distanțarea socială și purtarea de măști în locurile publice. 

În ciuda creșterii numărului de infecții, numărul de cazuri de Covid în unitățile de terapie intensivă este la mai puțin de jumătate față de vârful stabilit anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel