COVID-19. ÎNGRIJORARE. Cel fel de ANTICORPI au descoperit americanii
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O descoperire care i-a speriat pe specialiști
O descoperire care i-a speriat pe specialiști
Oamenii de știință de la Universitatea Texas A&M au identificat o nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 BV-1, care s-a dovedit imună la unii dintre anticorpii neutralizanți ce pot inhiba alte versiuni ale virusului SARS-CoV-2. Descoperirea, care a generat îngrijorare printre cercetători, a fost anunțată ntr-un comunicat de presă postat pe site-ul MedicalXpress.

Tulpina combină markeri genetici asociați cu răspândirea rapidă, boli mai severe și rezistență ridicată la sistemul imunitar uman, au explicat cercetătorii.

În timp ce BV-1 a fost găsit doar într-o probă de salivă de la un student cu simptome de răceală ușoară, nu au fost identificate alte infecții.

Experții au primit rezultate pozitive ale testului pentru virus pe 5 și 25 martie, ceea ce indică o infecție mai lungă decât apare de obicei la pacienții cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. O a treia probă de salivă obținută pe 9 aprilie a fost negativă și nu a prezentat semne ale virusului.

Citește și Alertă în Marea Britanie. A apărut o nouă TULPINĂ a coronavirusului

În timp ce multe laboratoare din Statele Unite și din întreaga lume procedează la secvențierea doar la virusurile izolate de la pacienții forme grave de COVID-19, experții de la Universitatea Texas A&M efectuează o analiză mai amplă pentru a identifica variante potențial periculoase ale coronavirusului înainte ca ele să provoace afecțiuni grave. 

Oamenii de știință au predat deja datele secvenței genomului BV-1 către GISAID, o bază de date genomică pentru virusurile gripale și coronavirusuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel