COVID-19. Israelienii au descoperit ceva FANTASTIC. Ce spune Fauci

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este ceva mai eficient decât alte metode similare
Este ceva mai eficient decât alte metode similare
Oamenii de știință de la Universitatea Ariel, din Israel, au descoperit că utilizarea undelor milimetrice poate distruge în două secunde 99% din coronavirus și poliovirus pe diferite suprafețe în două secunde, se arată într-un articol publicat în revista  Environmental Chemistry Letters.

Echipa de experți a studiat efectele undelor radio cu o lungime de unul până la zece milimetri asupra infecțiilor și a constatat că radiațiile pot distruge agenții patogeni în două secunde.

"Acest tip de radiație funcționează în regim de unde milimetrice, ceea ce înseamnă că are o lungime de undă de aproximativ trei milimetri. Doar pentru comparație, radiațiile telefoanelor mobile au o lungime de undă de aproximativ 30 de centimetri, iar radiațiile cu microunde de aproximativ 12 centimetri", a explicat coautorul studiului, profesorul Moshe Einat, într-un comentariu publicat în Jerusalem Post.

Trebuie remarcat faptul că undele milimetrice sunt utilizate pe scară largă în medicină, în special pentru a combate celulele canceroase. 

Oamenii de știință au observat că astfel de unde sunt capabile să crească temperatura, ceea ce ajută la distrugerea particulelor virale. Noua metodă este potrivită pentru a fi folosită pe diverse suprafețe delicate, inclusiv instrumente și echipamente. Autorii studiului nu cred că metoda descoperită de om poate fi aplicată și în cazul bolnavilor de COVID-19, dar subliniazăcă că este mult mai rapidă comparativ cu alte soluții similare: 99% din particulele virale sunt ucise în doar două secunde.

Citește și Prima țară care și-a vaccinat populația cu cel puțin o doză

Citește și Varianta Omicron a ajuns și în Marea Britanie

"Alte metode utilizate în prezent în acest scop, cum ar fi lumina UV, durează câteva minute și uneori chiar o oră. De asemenea, acestea pot fi toxice pentru oameni, ceea ce face ca procesul de dezinfecție să nu fie întotdeauna o variantă absolut sigură”, a venit în completare Dr. Gaby Garlitz, conducătorul studiului.

Oamenii de știință au testat noua tehnologie pe poliovirus și au obținut o eficacitate similară ca în cazul coronavirusului.

Poate nu este foarte grav

Pe de altă parte, șeful Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, renumitul Anthony Fauci a atras atenția că, deși noua variantă a coronavirusului, Omicron, se răspândește cu ușurință, dar nu este încă clar dacă provoacă o evoluție mai severă a bolii decât alte versiuni ale SARS-CoV-2. 

"Un lucru este cert și anume că se transmite foarte ușor", a precizat specialistul. "Frontierele se închid pentru a câștiga timp de pregătire, pentru a afla mai multe despre această variantă, despre transmiterea ei, despre cum ar putea să păcălească răspunsul imunitar, despre gravitatea bolii pe care ar putea să o provoace", a declarat el pentru Politico.

"Se poate presupune că este un virus care doar se răspândește foarte ușor, dar fără un impact semnificativ gravității infecției", a adăugat Fauci, subliniind că, poate, cei care au contractat OMICRON să nu necesite spitalizare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness
Comisarul european pentru Buget, luptă antifraudă şi administraţie publică, Piotr Serafin
Bună dimineața! / FOTO: Freepik

pixel