Covid-19. Isterie pe tema plasturilor cu nicotină. Guvernul de la Paris ia măsuri
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Vaccinul care este administrat printr-un plasture, o inovație testată de elvețieni
Vaccinul care este administrat printr-un plasture, o inovație testată de elvețieni
Franţa limitează vânzarea substitutelor nicotinice după ce o cercetare recentă a sugerat că această substanţă ar putea oferi o oarecare protecţie împotriva coronavirusului, relatează The Independent.



Reprezentanţi din domeniul sanitar au declarat că doresc să evite o penurie a produselor precum plasturii cu nicotină şi guma de mestecat cu această substanţă şi să prevină astfel folosirea lor în mod incorect sau utilizarea excesivă.

Potrivit unei cercetări publicate săptămâna trecută, realizată pe 483 de pacienţi de la spitalul La Pitie-Salpetriere din Paris, fumătorii prezentau un risc mai mic de a fi infectaţi cu noul coronavirus în comparaţie cu alte persoane.

Cercetătorii au descoperit că doar 5,3% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 studiaţi erau fumători, în contextul în care 25,4% din populaţie fumează în mod regulat.

Oamenii de ştiinţă au avertizat, însă, că fumătorii care se infectează pot dezvolta simptome mai severe ale bolii respiratorii.

Şi experţii britanici au transmis că fumătorii care intră în contact cu noul coronavirus prezintă un risc mai mare de a ajunge la terapie intensivă prin comparaţie cu nefumătorii, potrivit The Independent.

Ministerul Sănătăţii din Franţa a interzis vânzarea online a produselor pe bază de nicotină şi a limitat comercializarea lor în farmacii.

"Atenţie, acest lucru nu înseamnă că tutunul protejează. Tutunul ucide", a subliniat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, adăugând că peste 70.000 de persoane mor anual în Franţa în urma bolilor asociate fumatului.

Studiul a sugerat că nicotina ar putea preveni pătrunderea virusului în celule. "Ipoteza este că, prin legarea la receptorul celular utilizat de coronavirus, nicotina îl împiedică sau îl reţine să se ataşeze de acesta" şi, prin urmare, să pătrundă în celule şi să se răspândească în organism, a explicat săptămâna trecută pentru AFP profesorul Jean-Pierre Changeux de la Institutul Pasteur şi de la College de France.

Oamenii de ştiinţă aşteaptă aprobarea din partea autorităţilor din domeniul medical pentru continuarea studiilor clinice. Ei intenţionează să testeze plasturii cu nicotină pe personalul sanitar.

Vânzarea acestor produse este limitată până la data de 11 mai, când Franţa va începe să relaxeze măsurile de izolare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai mult cărbune în 2024

În urmă cu câteva zile, Institutul Național de...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...


pixel