Covid-19. Medicii au descoperit cum este afectat creierul
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Unii dintre cei bolnavi de Covid-19 pot suferi accidente vasculare cerebrale
Unii dintre cei bolnavi de Covid-19 pot suferi accidente vasculare cerebrale
Medicii au fost uimiți când au descoperit prina oară că SARS-CoV-2 poate provoca tulburări neurologice în pofida faptului că boala Covid-19 este o boală respiratorie.

Într-un studiu aprofundat al modului în care COVID-19 afectează creierul unui pacient, cercetătorii Institutului Național de Sănătate au identificat în mod constant semnele distinctive ale daunelor cauzate de subțierea vaselor de sânge ale creierului în probele de țesut de la pacienții care au murit la scurt timp după ce au contractat boala. În plus, nu au văzut semne de SARS-CoV-2 în probele de țesut, sugerând că daunele nu au fost cauzate de un atac viral direct asupra creierului. Rezultatele au fost publicate ca corespondență în New England Journal of Medicine.

"Am descoperit că la pacienții care contractează infecția cu SARS-CoV-2 creierul poate fi susceptibil la deteriorarea microvasculară a vaselor de sânge. Rezultatele noastre sugerează că acest lucru poate fi cauzat de răspunsul inflamator al organismului la virus", a spus Avindra Nath, de la Institutul Național al Tulburărilor Neurologice și Accidente Vasculare Cerebrale și autorul principal al studiului. 

Medicamentul care DISTRUGE cancerul nimicește și COVID-19

Deși COVID-19 este în primul rând o boală respiratorie, pacienții au adesea probleme neurologice, inclusiv dureri de cap, delir, disfuncție cognitivă, amețeli, oboseală și pierderea simțului mirosului. Boala poate determina, de asemenea, pacienții să sufere accidente vasculare cerebrale cât și alte neuropatologii. Mai multe studii au arătat că boala poate provoca inflamații și deteriorarea vaselor de sânge. Într-unul dintre aceste studii, cercetătorii au găsit dovezi ale unor cantități mici de SARS-CoV-2 în creierul unor pacienți. Cu toate acestea, oamenii de știință încă încearcă să înțeleagă modul în care boala afectează creierul.

Studiul este util deoarece va ajuta la găsirea unor terapii care să rezolve problemele neurologice pe care Covid-19 le poate provoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel