COVID-19. O nouă descoperire la pacienții cu forme grave ale bolii
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O descoperire care va ajuta la dezvoltare de noi tratamente
O descoperire care va ajuta la dezvoltare de noi tratamente
Oamenii de știință au identificat 16 noi variante genetice la persoanele care au dezvoltat o formă severă de COVID-19, se arată într-un amplu studiu, ale cărui rezultate ar putea ajuta cercetătorii să dezvolte tratamente pentru acești bolnavi.

Datele arată că respectivele persoane au gene care le predispun la neputința de a limita fie capacitatea de replicare a virusului, fie inflamația excesivă și coagularea sângelui. Oamenii de știință au declarat că descoperirile lor, publicate în revista Nature, ar putea ajuta la stabilirea priorităților în ceea ce privește tratamentele care ar putea funcționa împotriva bolii.

Descoperirea ar putea chiar să meargă mai departe, identificând pacienții care ar putea suferi de forme grave ale bolii. "Este potențial posibil ca în viitor să putem face predicții despre pacienți pe baza genomului lor atunci când sunt monitorizați la terapie intensivă", a explicat Kenneth Baillie, consultant în medicina critică la Universitatea din Edinburgh și unul dintre autorii studiului.

Analiza genetică a aproape 56.000 de mostre de la persoane din Marea Britanie a dezvăluit diferențe în 23 de gene la pacienții COVID-19 care au traversat greu boala provocată de virusul SARS-CoV-2, în comparație cu ADN-ul altor grupuri incluse în studiu, inclusiv 16 diferențe care nu fuseseră identificate înainte.

Citește și 8 martie 2022, ULTIMA ZI de stare de alertă în România

Citește și COVID-19. Virusul a fost învins, am scăpat? Să nu exagerăm cu optimismul

Aceste noi descoperiri ar putea ghida oamenii de știință în căutarea unor medicamente existente care ar putea fi utile în tratarea bolii.De exemplu, cercetătorii au descoperit modificări în genele cheie care reglează nivelul factorului VIII, o proteină implicată în formarea cheagurilor de sânge.

"Cheagul de sânge este unul dintre principalele motive pentru care pacienții cu COVID dezvoltă lipsa de oxigen. Prin urmare, este posibil să țintim această proteină pentru a preveni formarea acestor cheaguri", a declarat Kenneth Baillie. "Nu putem (totuși) ști dacă aceste medicamente vor funcționa până când nu le vom testa pe oameni", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel