Este cert că toată lumea dorește să fie în posesia unui medicamet care ne-ar putea salva și care ar putea să pună capăt pandemiei, însă este extrem de important să nu ne pierdem răbdarea și să așteptăm studiile finale care vor da aprobarea (sau nu) pentru utilizarea medicamentelor.
Așadar, ce este Ivermectina
Medicamentul este utilizat pe scară largă de zeci de ani. A fost introdus ca medicament veterinar în anii 1970. De asemenea, medicii îl prescriu pentru tratarea păduchilor, scabiei și a altor infecții cauzate de paraziți. Potrivit unui raport publicat online în revista Antiviral Research, medicamentul a împiedicat rapid replicarea SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Studiul a fost evaluat de către colegi și acceptat pentru publicare, deși nu este încă o versiune ”definitivă” a studiului, notează Medscape.
Cercetătorii au infectat celulele cu SARS-CoV-2, apoi le-au expus la ivermectină. ”Am arătat că o singură doză de ivermectină ar putea ucide COVID-19 într-o cultură de laborator, in vitro, în numai 48 de ore, indicând o activitate antivirală puternică”, spune co-autorul studiului, David Jans, doctor și profesor de biochimie și biologie moleculară la Universitatea Monash din Melbourne.
Chiar și la 24 de ore, „a existat o reducere cu adevărat semnificativă” a virusului, a declarat într-un comunicat liderul studiului, dr. Kylie Wagstaff, doctor și cercetător principal în biochimie și biologie moleculară la Universitatea Monash.
Tupeu RUSESC: A creat OTRAVA Noviciok. Acum, atacă SARS-CoV-2
Dar experții spun că este nevoie de mai multe teste pentru a ști dacă funcționează bine la oameni și dacă este sigur de utilizat.
În alte studii, ivermectina s-a dovedit eficientă împotriva febrei dengue și limitează infecțiile similare COVID-19, cum ar fi virusul West Nile.
Ce urmează
Medicamentul este ”sigur la doze relativ mari, disponibil pe scară largă și totdată relativ ieftin”, spune Jans. Următorul pas presupune și mai cercetare pentru a găsi cea mai bună doză pentru combaterea COVID-19. Apoi, cercetătorii pot începe testarea la oameni, spune el. "Este important să subliniem faptul că nimeni nu ar trebui să încerce să se automedicheze cu versiuni de ivermectină care sunt destinate scopurilor veterinare sau păduchilor de cap." Singurul mod sigur de a obține ivermectina este prin prescripție medicală de la un medic, spune el”.
„Rezultatele sunt promițătoare”, este de părere și Katherine Seley-Radtke, doctor și profesor de chimie și biochimie la Universitatea din Maryland, Baltimore. Ea deține brevete asupra compușilor care sunt, de asemenea, studiați pentru COVID-19.
”Ivermectina”, spune Katherine Seley-Radtke, ”a demonstrat eficacitate împotriva altor virusuri, în ciuda faptului că este un medicament antiparazitar”.
Medicamentul este demn de a fi studiat în continuare, spune Seley-Radtke, dar ea numește concluziile ”foarte la început”.
Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...
Administrația SUA impune...
Studiile recente demonstrează că un medicament care se...
Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Primarul Capitalei Nicușor Dan...
Guvernul rus a acuzat vineri reţeaua de socializare...
Creditele neperformante ar...
Un raport al serviciilor de...
Rompetrol Rafinare a...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bugetul alocat Ministerului...
Profesorii din învățământul...
Premierul Florin Cîţu a...
Grupul Financiar Banca...
Hidroelectrica priveşte cu mare...
Statele Unite au lovit în...
În cadrul dezbaterii online pe...
Premierul a vorbit despre restricții și relaxări. A...
Florin Cîțu a vorbit despre...
Moneda naţională s-a depreciat,...
Alessio Menegazzo, Director...
Adrian Goicea, președinte al...
Ministrul Claudiu Năsui, a...
Președintele Consiliului...
Vremea prognozată pentru Bucureşti se va răci în acest...
Premierul Florin Cîţu a...
Până astăzi, 26 februarie, pe...
Administraţia Naţională de...
Măsurile guvernamentale...
Experții băncii britanice Barclays au reviziuit în...
Ministrul Energiei a declarat,...
Bogdan Badea, CEO...
Bogdan Badea, CEO...
Ministrul Energiei, Virgil...
Compania farmaceutică Pfizer a anunţat joi că studiază...
În România, mulți angajați...
Cresterea digitalizării în...
Oamenii de știință de la...
Cererea de LNG (gaz natural lichefiat) ar urma aproape...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere pe...
Grupul chinez Huawei intenţionează să producă vehicule...
Meteorologii au emis, vineri, noi avertizări nowcasting...
Cetăţenii britanici vor putea veni în Grecia în timpul...
Uniunea Europeană a declarat-o "persoan non grata" joi...