COVID-19. Opinia experților despre IVERMECTINĂ, medicamentul care a provocat ISTERIE
27 ian, 07:07, de  Oana Pavelescu
Pe rețelele de socializare circulă o informație conform căreia medicamentul numit Ivermectină ar fi bun în tratarea Covid-19, însă acest lucru nu este sigur iar specialiștii avertizează că cei care iau tratamente după ureche își pot face foarte mult rău. Este esențial ca oamenii să se informeze din surse sigure pentru a ști cu siguranță dacă o substanță este cu adevărat de ajutor sau dacă nu cumva își pun viața într-un pericol și mai mare.
Studiul in vitro este unul foarte încurajator
Studiul in vitro este unul foarte încurajator

Este cert că toată lumea dorește să fie în posesia unui medicamet care ne-ar putea salva și care ar putea să pună capăt pandemiei, însă este extrem de important să nu ne pierdem răbdarea și să așteptăm studiile finale care vor da aprobarea (sau nu) pentru utilizarea medicamentelor.

Așadar, ce este Ivermectina

Medicamentul este utilizat pe scară largă de zeci de ani. A fost introdus ca medicament veterinar în anii 1970. De asemenea, medicii îl prescriu pentru tratarea păduchilor, scabiei și a altor infecții cauzate de paraziți. Potrivit unui raport publicat online în revista Antiviral Research, medicamentul a împiedicat rapid replicarea SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Studiul a fost evaluat de către colegi și acceptat pentru publicare, deși nu este încă o versiune ”definitivă” a studiului, notează Medscape.

Cercetătorii au infectat celulele cu SARS-CoV-2, apoi le-au expus la ivermectină. ”Am arătat că o singură doză de ivermectină ar putea ucide COVID-19 într-o cultură de laborator, in vitro, în numai 48 de ore, indicând o activitate antivirală puternică”, spune co-autorul studiului, David Jans, doctor și profesor de biochimie și biologie moleculară la Universitatea Monash din Melbourne.

Chiar și la 24 de ore, „a existat o reducere cu adevărat semnificativă” a virusului, a declarat într-un comunicat liderul studiului, dr. Kylie Wagstaff, doctor și cercetător principal în biochimie și biologie moleculară la Universitatea Monash.

Tupeu RUSESC: A creat OTRAVA Noviciok. Acum, atacă SARS-CoV-2

Dar experții spun că este nevoie de mai multe teste pentru a ști dacă funcționează bine la oameni și dacă este sigur de utilizat.

În alte studii, ivermectina s-a dovedit eficientă împotriva febrei dengue și limitează infecțiile similare COVID-19, cum ar fi virusul West Nile.

Ce urmează 

Medicamentul este ”sigur la doze relativ mari, disponibil pe scară largă și totdată relativ ieftin”, spune Jans. Următorul pas presupune și mai cercetare pentru a găsi cea mai bună doză pentru combaterea COVID-19. Apoi, cercetătorii pot începe testarea la oameni, spune el. "Este important să subliniem faptul că nimeni nu ar trebui să încerce să se automedicheze cu versiuni de ivermectină care sunt destinate scopurilor veterinare sau păduchilor de cap." Singurul mod sigur de a obține ivermectina este prin prescripție medicală de la un medic, spune el”.

„Rezultatele sunt promițătoare”, este de părere și Katherine Seley-Radtke, doctor și profesor de chimie și biochimie la Universitatea din Maryland, Baltimore. Ea deține brevete asupra compușilor care sunt, de asemenea, studiați pentru COVID-19.

”Ivermectina”, spune Katherine Seley-Radtke, ”a demonstrat eficacitate împotriva altor virusuri, în ciuda faptului că este un medicament antiparazitar”. 
Medicamentul este demn de a fi studiat în continuare, spune Seley-Radtke, dar ea numește concluziile ”foarte la început”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

LOTO. REPORT SUBSTANȚIAL pentru duminică. Care sunt sumele

Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...

COVID-19. Medicamentul care salvează vieți

Studiile recente demonstrează că un medicament care se...

Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina

Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...

Rusia acuză Twitter de dictatură digitală

Guvernul rus a acuzat vineri reţeaua de socializare...

Florin Cîțu, DECLARAȚIE despre NOI RESTRICȚII

Premierul a vorbit despre restricții și relaxări. A...

METEO. Vremea în București în acest weekend

Vremea prognozată pentru Bucureşti se va răci în acest...

Prețul petrolului. Ce se va întâmpla cu AURUL NEGRU în 2021

Experții băncii britanice Barclays au reviziuit în...

Vaccinare. Pfizer analizează o nouă pistă. Ce anume propune

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat joi că studiază...

Cererea de gaz lichefiat aproape se va dubla până în 2040

Cererea de LNG (gaz natural lichefiat) ar urma aproape...

Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe ROȘU ședința

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere pe...

Huawei vrea să producă VEHICULE ELECTRICE

Grupul chinez Huawei intenţionează să producă vehicule...

Avertizare ANM. Transilvania și Banat plasate sub COD GALBEN

Meteorologii au emis, vineri, noi avertizări nowcasting...

Grecia îi așteaptă pe turiști. Care sunt condițiile

Cetăţenii britanici vor putea veni în Grecia în timpul...

Ambasadoarea Venezuelei la UE, declarată 'persona non grata'

Uniunea Europeană a declarat-o "persoan non grata" joi...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro