COVID-19. Opinia experților despre IVERMECTINĂ, medicamentul care a provocat ISTERIE
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Studiul in vitro este unul foarte încurajator
Studiul in vitro este unul foarte încurajator
Pe rețelele de socializare circulă o informație conform căreia medicamentul numit Ivermectină ar fi bun în tratarea Covid-19, însă acest lucru nu este sigur iar specialiștii avertizează că cei care iau tratamente după ureche își pot face foarte mult rău. Este esențial ca oamenii să se informeze din surse sigure pentru a ști cu siguranță dacă o substanță este cu adevărat de ajutor sau dacă nu cumva își pun viața într-un pericol și mai mare.

Este cert că toată lumea dorește să fie în posesia unui medicamet care ne-ar putea salva și care ar putea să pună capăt pandemiei, însă este extrem de important să nu ne pierdem răbdarea și să așteptăm studiile finale care vor da aprobarea (sau nu) pentru utilizarea medicamentelor.

Așadar, ce este Ivermectina

Medicamentul este utilizat pe scară largă de zeci de ani. A fost introdus ca medicament veterinar în anii 1970. De asemenea, medicii îl prescriu pentru tratarea păduchilor, scabiei și a altor infecții cauzate de paraziți. Potrivit unui raport publicat online în revista Antiviral Research, medicamentul a împiedicat rapid replicarea SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Studiul a fost evaluat de către colegi și acceptat pentru publicare, deși nu este încă o versiune ”definitivă” a studiului, notează Medscape.

Cercetătorii au infectat celulele cu SARS-CoV-2, apoi le-au expus la ivermectină. ”Am arătat că o singură doză de ivermectină ar putea ucide COVID-19 într-o cultură de laborator, in vitro, în numai 48 de ore, indicând o activitate antivirală puternică”, spune co-autorul studiului, David Jans, doctor și profesor de biochimie și biologie moleculară la Universitatea Monash din Melbourne.

Chiar și la 24 de ore, „a existat o reducere cu adevărat semnificativă” a virusului, a declarat într-un comunicat liderul studiului, dr. Kylie Wagstaff, doctor și cercetător principal în biochimie și biologie moleculară la Universitatea Monash.

Tupeu RUSESC: A creat OTRAVA Noviciok. Acum, atacă SARS-CoV-2

Dar experții spun că este nevoie de mai multe teste pentru a ști dacă funcționează bine la oameni și dacă este sigur de utilizat.

În alte studii, ivermectina s-a dovedit eficientă împotriva febrei dengue și limitează infecțiile similare COVID-19, cum ar fi virusul West Nile.

Ce urmează 

Medicamentul este ”sigur la doze relativ mari, disponibil pe scară largă și totdată relativ ieftin”, spune Jans. Următorul pas presupune și mai cercetare pentru a găsi cea mai bună doză pentru combaterea COVID-19. Apoi, cercetătorii pot începe testarea la oameni, spune el. "Este important să subliniem faptul că nimeni nu ar trebui să încerce să se automedicheze cu versiuni de ivermectină care sunt destinate scopurilor veterinare sau păduchilor de cap." Singurul mod sigur de a obține ivermectina este prin prescripție medicală de la un medic, spune el”.

„Rezultatele sunt promițătoare”, este de părere și Katherine Seley-Radtke, doctor și profesor de chimie și biochimie la Universitatea din Maryland, Baltimore. Ea deține brevete asupra compușilor care sunt, de asemenea, studiați pentru COVID-19.

”Ivermectina”, spune Katherine Seley-Radtke, ”a demonstrat eficacitate împotriva altor virusuri, în ciuda faptului că este un medicament antiparazitar”. 
Medicamentul este demn de a fi studiat în continuare, spune Seley-Radtke, dar ea numește concluziile ”foarte la început”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel